Γενική

Η απάντηση των καθηγητών του 1 ου Γυμνασίου και της XanthiNews

«Στο φύλλο του έγκριτου εντύπου σας που κυκλοφόρησε στις 30- 11- 2010 δημοσιεύτηκε η πρόσφατη κινητοποίηση των μαθητών του 1 ου Γυμνασίου Ξάνθης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας από τους λόγους, ίσως ο σημαντικότερος, που προκάλεσε αυτήν την κινητοποίηση ήταν τα κρούσματα βίας εκ μέρους των καθηγητών προς τους μαθητές. Ανατρέχοντας σε γενικόλογες και ασαφείς δηλώσεις μαθητών και χωρίς ουσιαστικό αντίλογο δεν τηρήσατε τη δημοσιογραφική δεοντολογία και δεν επιδιώξατε την αναζήτηση της αλήθειας. Στο επίμαχο δημοσίευμα προβάλατε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς που εμπεριέχουν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και διασύρουν την εκπαιδευτική κοινότητα του 1 ου Γυμνασίου. Τα υπόλοιπα αιτήματα παραμερίστηκαν για να αναδειχθεί ένα θέμα που μπορεί να διεγείρει το ενδιαφέρον των αναγνωστών αλλά δε στοιχειοθετείται.
Εκτιμούμε την αμετάθετη προσήλωση σας στις αρχές της αμερόληπτης δημοσιογραφίας και ευελπιστούμε πως θα καταχωρίσετε την απάντηση μας για την αποκατάσταση της αλήθειας. Δεν επιθυμούμε να αντιδικήσουμε με καμία πλευρά αλλά επιζητούμε τη συμβολή όλων για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής ζωής».
Ευχαριστούμε
Ο σύλλογος του 1 ου Γυμνασίου
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ XANTHINEWS
Ευχαριστούμε πολύ τους καθηγητές του 1 ου Γυμνασίου Ξάνθης για την απάντηση τους. Ίσως δεν πρόσεξαν καλά το ρεπορτάζ και βιάστηκαν να κάνουν μαθήματα δημοσιογραφίας. Παραθέτουμε αποσπάσματα τα οποία ανέφεραν την πλευρά των καθηγητών και δήλωση του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
«Όταν αναφέραμε τα αιτήματα των μαθητών καθηγήτρια μας είπε ότι υπάρχουν και μαθητές που θα έπρεπε να πάρουν αποβολή και ότι η συμπεριφορά των καθηγητών είναι ανάλογη με αυτή των παιδιών. Και απέκλεισε το ενδεχόμενο περί χειροδικίας».
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δήλωσε: «Μας έκαναν παράπονα για καθηγητές. Αν δεν το δεις δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό. Όπως εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να σέβονται τους καθηγητές, θέλουμε και οι καθηγητές να σέβονται τα παιδιά. Όλοι έχουμε αξίες από τα σπίτια μας».
Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Έχουν αποδείξεις ότι χειροδίκησαν οι καθηγητές; Δεν μπορούν να εκθέτουν κόσμο χωρίς να είναι σίγουροι».

Σχετικά Άρθρα