Γενική

Διαδικτυακή δημοσκόπηση της XanthiNews

Το 78% πιστεύει ότι οι Βούλγαροι επηρεάζουν την εγκληματικότητα στο νομό μας

«Πιστεύετε ότι η νέα συνοριακή διάβαση από τον Άγιο Κωνσταντίνο επηρεάζει την εγκληματικότητα στον νομό μας;» Αυτό ήταν το ερώτημα που θέσαμε την προηγούμενη Δευτέρα στο blog της εφημερίδας μας.
Το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή λέγοντας πως φυσικά και δεν πρόκειται για επιστημονική δημοσκόπηση αφού το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Είναι ένα διαδικτυακό poll, που έχει σχέση με όσους επισκέπτονται το blog της εφημερίδας μας αλλά ως εκεί. Η δημοσκόπηση ξεκίνησε στις 8/4/2010 και ολοκληρώθηκε χθες 14/03/2010. Το σύστημα που ακολουθήσαμε στην ψηφοφορία δεν επέτρεπε δεύτερη ψήφο ανά υπολογιστή, ώστε να αποφευχθούν αστοχίες στο δείγμα.
Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 82 αναγνώστες του http://xanthi- news.blogspot.com/, δείγμα που δεν είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, είναι όμως ικανό να δώσει όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, χρήσιμες πληροφορίες και τάσεις, σχετικά με την ωφελιμότητα του συνοριακού σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου στις Θέρμες. Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα σε πανελλαδικές δημοσκοπήσεις το δείγμα είναι περίπου 800 άτομα, σημαίνει ότι οι 82 του blog είναι υπέρ αρκετοί για την Ξάνθη.
Στα αποτελέσματα: Οι 65 επισκέπτες που απάντησαν, δηλαδή το 78% περίπου πιστεύει ότι η διάβαση επηρεάζει ΠΟΛΥ την εγκληματικότητα στον νομό μας. Οι 9, δηλαδή το 10% περίπου, πιστεύει ότι επηρεάζει ΜΕΤΡΙΑ. Οι 2, δηλαδή το 2% περίπου, πιστεύει ότι επηρεάζει ΕΛΑΧΙΣΤΑ και τέλος οι 7, δηλαδή το 8% περίπου, πιστεύει ότι η νέα συνοριακή διάβαση από τον Άγιο Κωνσταντίνο δεν επηρεάζει ΚΑΘΟΛΟΥ την εγκληματικότητα στο νομό μας.
Ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι παράγοντες του νομού μας την τάση αυτή της κοινωνίας, γιατί ο κόσμος χτυπά το καμπανάκι άσχετα αν κάποιοι κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους.

Σχετικά Άρθρα