ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ένα Λεύκωμα, μια μεγάλη Ιστορία… το εξώφυλλο του Λευκώματος των Προσκόπων της Ξάνθης κοσμεί η φωτογραφία του Κώστα Βλαχόπουλου

Αναφέρει ο εκδότης Σταύρος Βλαχόπουλος για τον πατέρα του και την πρωτοβουλία των προσκόπων Ξάνθης: «Πριν λίγο καιρό, επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά ο φίλος Σπύρος Κάπης του Παντοπωλείου Sary και με αιφνιδίασε ρωτώντας το αν αποδέχομαι να αποτελέσει το εξώφυλλο του λευκώματος των Προσκόπων, μια φωτογραφία του αείμνηστου πατέρα μου Κώστα Βλαχοπούλου, προσκόπου τη δεκαετία του ‘60.

  Οι πρώτες σκέψεις μέσα σε συγκίνηση, ήταν θετικές και όσο περνούσαν τα λεπτά, δεν υπήρχε λόγος να μην αποδεχθώ μια τέτοια τιμή.   Ναι, αποτελεί τιμή για εμένα, το να κοσμεί το λεύκωμα των Προσκόπων της Ξάνθης, η φωτογραφία του Πατέρα μου, μιας και κατά τη δική μου όσο το δυνατόν αντικειμενική άποψη, αυτή η φωτογραφία είναι μια ιστορική φωτογραφία.

  Το λεύκωμα διανεμήθηκε σε επισήμους προσκεκλημένους των εκδηλώσεων για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους Εβραίους της Ξάνθης που χάθηκαν στα Ναζιστικά Στρατόπεδα.

  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συντελεστές του λευκώματος αυτού, για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και να τους μεταφέρω μέσα από την εφημερίδα μου, πως θα είμαι στο πλευρό τους όποτε με χρειαστούν.

  Στο λεύκωμα παρουσιάζεται η ιστορία των προσκόπων της Ξάνθης, συνοδευόμενη με ιστορικές σπάνιες φωτογραφίες, που αποτελούν κληρονομιά της περιοχής μας αλλά και του Προσκοπισμού και θα πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη, να τύχουν της δέουσας προσοχής των Ξανθιωτών».

Σχετικά Άρθρα