ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Σύλλογοι και σωματεία Ξάνθης: Σύσκεψη για την ακρίβεια και κινητοποίηση στις 26 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία

Σύσκεψη για το ‘συντονισμό της δράσης  απέναντι στην ακρίβεια που φτωχοποιεί τη λαϊκή οικογένεια’, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 11πμ στο ξενοδοχείο Ξανθίππειο .

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, υπογραμμίζει: ‘Δύο χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της πανδημίας στη χώρα μας, μετράμε 25.000 νεκρούς, ενώ δεκάδες διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Ήδη προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ την Παρασκευή 11/2, προχωρούμε σε κινητοποίηση στις 26 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία ως κλιμάκωση της δράσης μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη παντού, σε όλα τα όργανα του κινήματος, στα σωματεία, στα Εργατικά Κέντρα, στις Ομοσπονδίες, στους μαζικούς φορείς, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στις γειτονιές να συζητηθεί και να ξεδιπλωθεί ένα σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγωνιστικού μας βηματισμού.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε το εισόδημά μας να χαντακώνεται με τα μνημόνια, τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τη φορολογία. Μια δεκαετία και πλέον ο ονομαστικός μισθός παραμένει σταθερός, όταν ο πραγματικός μειώνεται.

Με την τιμή της ενέργειας να έχει φτάσει στα ύψη, ένα νοικοκυριό προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, τα οποία έχουν αυξηθεί 3 φορές πάνω-μικρές επιχειρήσεις μετά την πανδημία δεν μπορούν να σταθούν. Τα παραπάνω μέσα στα πλαίσια της «πράσινης ανάπτυξης», όταν για να επενδύσουν στα αιολικά πάρκα μεγαλοεπιχειρηματίες, καλείται να βάλει την πλάτη ο λαός. Την ίδια ώρα αιολικά πάρκα στήνονται σε περιοχές που αντί να προστατεύονται, όπως ο Λειβαδίτης, σχεδιάζουν να τα καταστρέψουν με μεγάλες οικολογικές συνέπειες, δείγμα πως όπου μπαίνει το κέρδος, καμιά οικολογική συνείδηση δεν υπάρχει.

Και με βάση το κέρδος άλλωστε κινούνται όταν δίνουμε την μάχη απέναντι στην πανδημία. Γιατί λαϊκές οικογένειες κινδυνεύουν στους χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, παλεύουν εκατοντάδες στις ΜΕΘ, όταν την ίδια ώρα το στελεχικό δυναμικό στα νοσοκομεία μειώνεται,  όταν το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης κινδυνεύει να γίνει Κέντρο Υγείας, ακριβώς γιατί η Υγεία μας αντιμετωπίζεται ως κόστος.

Στον αντίποδα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ δίνονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζοντας τον λαό στη φτώχεια.

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα. Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, είναι η μόνη απάντηση.

Καλούμε τα σωματεία να πάρουν απόφαση για να παλέψουμε:

             Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

             Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

             Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

             Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

             Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

             Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

             Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

             Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

             Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

             Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

             Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης

ΕΛΜΕ Ξάνθης

Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Ξάνθης

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης

Σύλλογος Γυναικών Ν. Ξάνθης (μέλος ΟΓΕ)

Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης’.

Σχετικά Άρθρα