ΑτζένταΤελευταία Νέα

Το σημερινό πρόγραμμα της ΦΕΞ Ιστορικοί περίπατοι – Ξάνθη, παλιά πόλη για μαθητές

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου& καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε..

[10.00] Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης 

Ιστορικοί περίπατοι – Ξάνθη, παλιά πόλη για μαθητές / εκπαιδευτικό πρόγραμμα 

Γνωριμία με τη νεότερη ιστορία της πόλης

Στη διάρκεια των περιπάτων, αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον.

Τα κτήρια αφηγούνται την ιστορίας τους, το λιθόστρωτο μας οδηγεί μέσα στο χρόνο κι ο μαθητής  ζει μια παράσταση μέσα σ’ ένα αληθινό σκηνικό. Αρχή περιπάτου στη γέφυρα ποταμούΚόσυνθου. Ο περίπατος καταλήγει στο Λαογραφικό και ιστορικό μουσείο Ξάνθης.

Α π ο κ ρ η έ ς – «ς»  – «Απουκριές» Γλεντούσαν τα παληά τα χρόνια και ντυνότανε καρναβάλια όλες τις μέρες της Απόκρηας. Τόπος, για τέτοιες συγκεντρώσεις ήταν η τωρινή οδός Ορφέως, που τότε λεγότανε «στου Μόνου το καφενείο». Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης/ λαογραφικά στοιχεία Ξάνθης- ΚΑΤΙΝΑΣ   ΒΕΪΚΟΥ   ΣΕΡΑΜΕΤΗ εκδ. ΦΕΞ 2015

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μόνο μετά από συνεννόηση, όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Χώρος διεξαγωγής: Παλιά πόλη & Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Διάρκεια προγράμματος: Από 60 έως 90 λεπτά

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: έως 40  / Κόστος προγράμματος: 2€ ανά μαθητή. 

Οργάνωση: ΦΕΞ /  Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου

[20.00] Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης 

Παρουσίαση: «Χρονολόγιο Ξάνθης – από τον Δημόκριτο στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο»

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο παρουσιάζει τη εφαρμογή «χρονολόγιο Ξάνθης» . Ένα ελάχιστο ημερολόγιο για την Ξάνθη στο άνοιγμα του χρόνου.  Ένα ταξίδι από τον Δημόκριτο στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο. Συνοπτικά σε μια χρονολογική ακολουθία, ο χρήστης θα περιηγηθεί ανά «Περίοδο» από την προϊστορία έως και σήμερα, αλλά και ανά «Κατηγορία» αναζητώντας «Πρόσωπα, ιστορικά, πολιτιστικά, αθλητικά, κοινωνικό-οικονομικά γεγονότα, με σύντομες περιγραφές και οπτικοακουστικό συμπληρωματικό υλικό. Ένα ημερολόγιο που αποτελείται από «Μικρές ιστορίες της Ξάνθης», που συμπληρώνουν τη μεγαλύτερη εικόνα της περιοχής μας.

Οι συνεργάτες του Μουσείο θα μας ξεναγήσουν και θα μας παρουσιάσουν την εφαρμογή και τις δυνατότητές της . Η περιήγηση μπορεί να γίνει και online  στην διεύθυνση  https://timeline.fex.org.gr/

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με κρατήσεις στο τηλέφωνο 2541025421 ή με mail στο [email protected]

Οργάνωση: ΦΕΞ /  Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα