Κόμματα Τελευταία Νέα

Η χώρα ακυβέρνητο καράβι- Παραιτίθηκε το γελαστό παιδί- Οργή από την αγορά της Ξάνθης- «Αγνωστος Χ» η ημερομηνία εκλογών

Άγνωστος Χ παραμένει η ημερομηνία των εκλογών μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Κι αυτό γιατί έπεσαν έξω οι προβλέψεις του Μαξιμου ότι μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού, κανένας αρχηγός κόμματος δεν θα αξιοποιούσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα έδινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και η Αριστερή Πλατφόρμα δηλώνουνο ο πρώτος ευθέως και η πλευρά Λαφαζάνη μέσω διαρροών ότι θα αξιοποιήσουν την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αυτό μας οδηγεί πέραν της 20 ης Σεπτεμβρίου που μέχρι πριν από λίγες ώρες ήταν η επικρατέστερη ημερομηνία και αυτή που ήθελε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του στον ελληνικό λαό χθες βράδυ εξήγγειλε πρόωρες εκλογές αφήνοντας αιχμές εναντίον όχι των πολιτικών του αντιπάλων εκτός ΣΥΡΙΖΑ αλλά εντός, εναντίον δηλαδή της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μίλησε για εκείνους που όπως είπε: «επικαλούμενοι ιδεολογική συνέπεια διέπραξαν την ακραία ασυνέπεια» να μετατρέψουν την κυβερνητική πλειοψηφία σε κυβερνητική μειοψηφία την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.

Επίσης είπε ότι «Σε αντίθεση με τη συνήθη στάση πολλών που δυστυχώς θεωρούν ότι δικαιούνται να κρατούν θέσεις, έδρες και αξιώματα, αισθάνομαι την βαθιά ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όλα όσα έπραξα: σωστά και λάθη, επιτυχίες και παραλείψεις».

Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και υπεβαλλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Του ζήτησε μάλιστα να προχωρήσει τις διαδικασίες για την διενέργεια πρόωρων εκλογών ορίζοντας υπηρεσιακή κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης και αυτό ήταν που εξόργισε την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είναι λίγο ψευτράκος, τακτικστής

Σε μια συνέντευξη- ποταμό, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Τσίπρα καταγγέλοντάς τον ότι επιλέγει να δραπετεύσει οδηγώντας τη χώρα στις εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. σε έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησε κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτική αλητεία» επισημαίνοντας πως στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση του πρωθυπουργού.

«Η Ν.Δ. είναι πανέτοιμη εδώ και καιρό, ουδέποτε είχε εμπιστοσύνη σε αυτά που έλεγε ο Τσίπρας. Έχουμε έτοιμα τα ψηφοδέλτια. Είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη» τόνισε ο Βαγγέλης Μειμαράκης τονίζοντας πως «τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διευκρίνισε πως η Ν.Δ. μόλις λάβει την εντολή θα τη χρησιμοποιήσει. «Εγώ ως μελλοντικό πρώτο κόμμα θεωρώ ως υποχρέωση να εξαντλήσω όλα τα όρια, μήπως αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει λύση ή να δούμε τι θα κάνουμε μετά τις εκλογές». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως οι εκλογές είναι η τελευταία λύση και ζήτησε να ανοίξει άμεσα η Βουλή για να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Η Αριστερή Πλατφόρμα

Όλα δείχνουν πως τις επόμενες ώρες η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα προχωρήσει στην συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας γεγονός που θα την καταστήσει σημαντικό παίκτη του εκλογικού παιχνιδιού

Νωρίς το απόγευμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έφτασε στην Βουλή την ώρα που ο Αλέξης Τσιπρας λάμβανε τις τελικές αποφάσεις για προσφυγή στις κάλπες. Τότε κυκλοφόρησε ως πληροφορία ότι ο κ. Τσιπρας ζήτησε από τον κ. Λαφαζάνη να προχωρήσει στην δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Αυτό αργότερα διαψεύσθηκε από το Μέγαρο Μάξιμου αλλά οι εξελίξεις μάλλον θα δικαιώσουν την πρώτη εκδοχή. Όπως και να χει η αυριανή μερα θα βρει την Ελλάδα χωρίς κυβέρνηση σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία της και με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Την ίδια ώρα το ανάθεμα ρίχνουν στους 300 οι επαγγελματίες και βιοτέχνες της Ξάνθης που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται και το πολιτικό σύστημα απλά να «χτενίζεται»

Σχετικά Άρθρα