Κόμματα Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη – Για τις 27 Σεπτεμβρίου ή τις 2 Οκτωβρίου οι κάλπες

Διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής παρείχε λίγο πριν τη μια το βράδυ στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η εντολή εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 00:07, με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά άμεσα και να ενημερώνει τον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει «την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα τόνισε πως θα επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο σήμερα για να παραλάβει την εντολή η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως ο κ. Μεϊμαράκη επεσήμανε στην απαντητική του επιστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί. Έτσι άγνωστος Χ παραμένει η ημερομηνία των εκλογών μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Επικρατέστερες ημερομηνίες είναι τώρα η 27 η Σεπτεμβρίου ή η 2 α Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα