Γενική

Σεμινάριο για το μαγείρεμα του ψαριού

Στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συνεχίζει, την Παρασκευή 29 Ιουνίου σε συνεργασία με την βραβευμένη CHEF Στέλλα Σπανού τον κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης. Το Σεμινάριο του Ιουνίου έχει θέμα: «Μαγειρεύοντας το ψάρι».
Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας γεύση και κληρονομία εξαφανίζοντας την γευστική μας κουλτούρα. Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα είναι τέσσερις ώρες, θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Φώτη Ραξιώνη/ Express Market, του Οίνου «Σγουρίδη», και του Σπύρου Κουτσομιχάλη/ ιχθυοπωλείον «Ο Φάρος». Πληροφορίες στα τηλέφωνα της γραμματείας.

Σχετικά Άρθρα