Μένουμε Ξάνθη!!!
Γράφει η Ξένια Χατζάκη
Μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε μια εξόρμηση στη φύση και στα πολύ όμορφα μέρη του νομού μας είναι ιδανική επιλογή. Ένα μικρό αλλά πανέμορφο χωριό που αξίζει να επισκεφθούμε είναι η Κοττάνη.
Η Κοττάνη είναι ένας οικισμός 43 κατοίκων σε υψόμετρο 295μ, ο οικισμός συνδέθηκε οδικώς με την Μέδουσα το 1998.Ο δρόμος που ενώνει τα 2 χωριά ακόμα είναι ημιτελής, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την μετάβαση στο χωριό. Τα σπίτια του οικισμού είναι πολύ παλιά (ίσως και 300 ετών) και δικαίως έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός .Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια ανάπτυξης και ανάπλασης του οικισμού και σε επίπεδο τουριστικό.
Λίγο πριν μπείτε στο χωρίο υπάρχει η παραδοσιακή ταβέρνα «Κοττάνη» όπου τα εξαιρετικά παραδοσιακά εδέσματα συνδυάζονται με την υπέροχη θέα στην κορυφή του βουνού. Γίνεται χρήση νερόμυλού και ο εσωτερικός χώρος της ταβέρνας διακοσμείται με παραδοσιακές φορεσιές και καλοδιατηρημένα παλαιά αντικείμενα.
Η ταβέρνα Κοττάνη παρέχει μια εξαιρετική ποιότητα τόσο στο χώρο όσο και στη γεύση παρότι βρίσκεται σε ένα μέρος όπου δεν παρέχονται οι πολυτέλειες της πόλης, αλλά χρησιμοποιείτε μόνο η ομορφιά της φύσης.





