Γενική

O «μακελάρης» Λοβέρδος και η διαδοχή του ΓΑΠ


Μετά το σήμερα υπάρχει πάντα το αύριο κύριε υπουργέ. Μην το λησμονείτε…

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης

Προσπαθώ ακόμα να καταλαβαίνω τι εννοούσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος όταν έλεγε πρωί-πρωί χθες στο MEGA ότι «θα γίνει μακελειό» αν πειράξει κανείς τον, για λίγες εβδομάδες ακόμα, αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, για το θέμα του ελλείμματος του 2009.
«Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία: από εκεί που πηγαίνει προς το να μην γονατίσει, θα γίνει μακελειό» είπε ο υπουργός Υγείας. Κι αναφερόταν στην γνωστή πλέον υπόθεση του «φουσκώματος» στο έλλειμμα του 2009 για το οποίο είναι πιθανόν να αναζητηθούν ακόμα και ποινικές ευθύνες από τον κ. Παπανδρέου και από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Προφανώς, ο κ. Λοβέρδος μας προειδοποίησε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για… νέο εμφύλιο, 60 χρόνια και πλέον μετά τον προηγούμενο. Λες και υπάρχουν στην Ελλάδα του 2012 πρόσωπα που είναι υπεράνω νόμων…
Που οφείλεται αυτή η έκρηξη κομματικού… πατριωτισμού από τον κ. Λοβέρδο ο οποίος έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι και σοβαρός είναι και μετριοπαθής; Προφανέστατα στην κούρσα που έχει ξεκινήσει για την διαδοχή του κ. Παπανδρέου. Οι οπαδοί του Γιώργου στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην είναι πλέον πολλοί αλλά υπάρχουν και θα αποτελέσουν κρίσιμο μέγεθος στην εσωκομματική αναμέτρηση τον επόμενο Μάρτιο.
Κι ας μην ενοχληθεί ο κ. Λοβέρδος από αυτή τη λογική διαπίστωση. Αν νοιαζόταν πράγματι μόνο για την εσωτερική ηρεμία στη χώρα θα μπορούσε να κάνει παρέμβαση στο θέμα με πολύ πιο ήπιο τρόπο, όπως συνηθίζει όλα αυτά τα χρόνια που πολιτεύεται. Όχι με απειλές περί «μακελειού» που κολακεύουν μεν το σκληρό κομματικό ακροατήριο που χρειάζεται σήμερα στην κούρσα της διαδοχής, αλλά προκαλούν ανοικτά όποιον δεν ανήκει σε αυτό.
Μετά το σήμερα υπάρχει πάντα το αύριο κύριε υπουργέ. Μην το λησμονείτε…

Σχετικά Άρθρα