Γενική

Τις προσφορές «κυνηγούν» οι ξανθιώτες

3% αύξηση στην τιμή του καλαθίου της νοικοκυράς…

Του Σταύρου Καρυπίδη
Σε απελπιστικό κυνήγι κάθε είδους προσφοράς που συχνά- πυκνά κάνουν τα τοπικά καταστήματα, κυρίως για τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά, έχουν επιδοθεί οι περισσότεροι Ξανθιώτες τους τελευταίους μήνες! Με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις τους να έχουν περικοπεί σημαντικά, πλέον το 30- 40% δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμη και τον… επιούσιον, γι’ αυτό κάθε φορά που τα σούπερ – μάρκετ (κυρίως) κάνουν προσφορές, πολλοί συμπολίτες κυριολεκτικά τρέχουν να τις προφτάσουν!
Πλέον δεν υπάρχει μόνο ολική αλλαγή των καταναλωτικών αναγκών και συνηθειών των πολιτών, αλλά έχει αρχίσει να λειτουργεί μέχρι και το… ένστικτο της αυτοσυντήρησης, απόρροια βεβαίως της οικονομικής «αφαίμαξης» που υφίστανται οι πολίτες από την Κυβέρνηση του ΠαΣΟΚ. Με την ακρίβεια να καλπάζει, τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται συνεχώς και βέβαια τις υποχρεώσεις όλων μας να αυξάνονται, το επίπεδο ζωής δυστυχώς έχει καταρρακωθεί.
Αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών
Στα ψώνια από το σούπερ μάρκετ φαίνεται και η ολική αλλαγή του καταναλωτικού μας προφίλ, αφού πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των Ξανθιωτών, όχι μόνο πηγαίνει να ψωνίσει με… αυστηρή λίστα, αλλά κάνει και ενδελεχή έρευνα τιμών σε κάθε προϊόν, προτιμώντας σχεδόν πάντα το φθηνότερο.
Τα στοιχεία
Αδιάψευστος μάρτυρας της ακρίβειας που καλπάζει είναι και τα στοιχεία που δείχνουν, ότι το οικογενειακό «καλάθι», το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές μηνιαίες δαπάνες ενός νοικοκυριού, αυξήθηκε κατά 68,68 ευρώ το Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στα 2.317,78 ευρώ. Σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010, το «καλάθι» αυξήθηκε κατά 3%.
Η θέρμανση
Στο θέμα της θέρμανσης για φέτος τον χειμώνα δεν είναι και λίγοι αυτοί που θα ζεσταθούν με ξύλα και σόμπες και όπως προβλέπουν, αν τελικά από του χρόνου εξισωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης, τότε δεν θα μπορέσουν να βάλουν ποτέ ξανά πετρέλαιο!
Το χάος
Και μέσα σε αυτή την κατάσταση, ήρθε χθες και το κούρεμα του 50% και έφερε χάος και αλαλούμ. Οι συμπολίτες έχουν μπροστά τους την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς και άλλων «χαρατσιών» αλλά και τον φόβο για νέες μειώσεις. Όσοι πολίτες έχουν ακόμη χρήματα(!) προσήλθαν και χθες με το αρχικό ειδοποιητήριο της έκτακτης εισφοράς στα υποκαταστήματα τραπεζών, αλλά δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τη δεύτερη δόση της εισφοράς, μιας και οι τράπεζες δεν είχαν ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή της δόσης χωρίς ειδοποιητήριο!!!
(Αυτή είναι η κατάσταση σε ένα κράτος που έχει χάσει τον προσανατολισμό του και περπατά στο σκοτάδι δίχως προορισμό και δίχως σκοπό!).

Σχετικά Άρθρα