Γενική

Έδωσαν ευχαριστίες και πήραν υποσχέσεις


Στο ταμείο δεν μπήκε ακόμη ούτε ένα ευρώ!!!

Οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών Θράκης, είχαν χθες (10-05-2011), στην Αθήνα, Συνάντηση, για το θέμα της Επιδότησης του κόστους εργασίας τον Μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής, με τον αρμόδιο για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης, Υφυπουργό Οικονομίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ Παναγιώτη Ρήγα.
Στην συνάντηση στην οποία παρέστη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κος Σωκράτης Ξυνίδης, τονίστηκε και Αναλύθηκε η κρισιμότητα ήτα της στιγμής για την ενίσχυση της ρευστότητας των Μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής και η αναγκαιότητα για την άμεση καταβολή στους Δικαιούχους των όποιων οφειλόμενων από την πολιτεία. Κυρίαρχο της Επιδότησης του 12%.
Συγχρόνως και με δεδομένη την δύσκολη Οικονομική Συγκυρία ανταλλάχθηκαν εκατέρωθεν απόψεις, για τον τρόπο που θα μπορούσαν εις το εξής να εξασφαλισθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε αυτό το ποσό να εντάσσεται έγκαιρα στην ρευστότητα των Μεταποιητικών Επιχειρήσεων της Περιοχής.
Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν
α) Η εξόφληση εντός του τρέχοντος μηνός ενός από τα πέντε καθυστερημένα εξάμηνα.
β) Ανελήφθη επίσης η υποχρέωση, εκ μέρους του κ ου Υφυπουργού και σε συνεργασία με τον επίσης αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας &. Κοινωνικής Ασφάλισης κ Κουτρουμάνη, να διερευνηθούν και να εξασφαλισθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε οι Δικαιούχες Μεταποιητικές Επιχειρήσεις, και μόνο, να λαμβάνουν έγκαιρα αυτά που με τον σχετικό Νόμο θεσπίστηκαν και δικαιούνται.
Ευελπιστούμε πως πέρα από την άμεση καταβολή των οφειλομένων τουλάχιστον ενός εξαμήνου, θα υπάρξει και εξέλιξη και για μια ταχύτερη εκταμίευση των υπολοίπων στις Μεταποιητικές Επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Στην διαρκή προσπάθεια των Συνδέσμων μας, για την επίλυση του θέματος και στην τελευταία της φάση (που ξεκίνησε με το κοινό διάβημα -18/04/2011- προς τους Αρμόδιους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό), αξιολογούμε και θεωρούμε θετικότατη την συμβολή, τόσο του κου Α, Δεμερτζόπουλο βουλευτή Έβρου, που κατέθεσε την σχετική επερώτηση, όσο και του κου Σ. Ξυνίδη, για την ένθερμη υποστήριξη για το θέμα και για τη γενικότερη συναντήληψή του, σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την Παραγωγική Μεταποιητική Βάση της περιοχής μας.
Για τις ενέργειες τους, τους ευχαριστούμε Δημόσια, όπως επίσης και κάθε άλλο Αρμόδιο (που Υπήρξε), που συνέδραμε και βοήθησε την προσπάθεια μας.

Σχετικά Άρθρα