Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Σε νευρική κρίση οι επιχειρηματίες της Θράκης αφού βιώνουν το μαρτύριο της …σταγόνας και έχουν καταστεί …όμηροι μιας καθυστέρησης 5 εξαμήνων στην απόδοση του 12% του κόστους εργασίας που αποτελεί θεσμική υποχρέωση της πολιτείας και αναγκαιότητα που διακυβεύει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους γι’ αυτούς. Αυτό αποτέλεσε την κοινή συνισταμένη των απόψεων όλων αυτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΕΒΕ Ξάνθης – την Κυριακή 8 Μαΐου το πρωί – για διάλογο και λήψη αποφάσεων με στόχο τη διεκδίκηση της «τακτοποίησης» εκ μέρους της πολιτείας της οφειλής αυτής είτε με την άμεση απόδοσή της είτε με συμψηφισμό της οφειλής με τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

ΑΓΩΝΑΣ
Τους “τίτλους τέλους” της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδας (ΣΕΚΑΠ) στην Ξάνθη “ρίχνει” με την απάντησή της σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρ. Διώτη και Ευαγ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, “προβλέπεται η απεμπλοκή της από όλες τις μετοχικού ενδιαφέροντος εταιρίες του μη χρηματοπιστωτικού τομέα”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Στους στόχους του νέου Δ.Σ. του Κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης η έκδοση 3μηνιαίου περιοδικού, κλήρωση αυτοκίνητου 4Χ4, ενώ την παραμονή της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου θα υπάρξει ειδική εκδήλωση,
Επίσης θα διοργανωθούν εκδρομές σε εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού και, τέλος, τοποθετούνται κιόσκια στην ορεινή περιοχή για την ξεκούραση των επισκεπτών.
Σε ότι αφορά την υποδομή του κυνηγετικού τουρισμού, ο νέος Πρόεδρος του Κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης τόνισε ότι ήδη παρατηρείται στον τομέα αυτό δραστηριότητα από επισκέπτες κυνηγούς από άλλους Νομούς.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Από τις 6.30 το πρωί οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ είχαν αναρτήσει πανό στην είσοδο και τους γύρω δρόμους και είχαν αλυσοδέσει την είσοδο του κτιρίου της Α΄ και Β΄ ΔΟΥ αποκλείοντας την είσοδο και στους υπαλλήλους αλλά και στους πολίτες.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ενός Σωματείου Κώστα Γαβριηλίδη, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σήμερα Τετάρτη στην κινητοποίηση των εργαζομένων για την πανελλαδική απεργία ενώ αύριο Πέμπτη θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Τέλος, την Παρασκευή προγραμματίζουν στάση εργασίας, την ώρα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΣΕΚΑΠ, ώστε να παραστούν σε αυτή.

Σχετικά Άρθρα