Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Πρόγραμμα με στόχο τη χρηματοδότηση εφευρέσεων και πατέντων των πανεπιστημίων, με την προϋπόθεση ότι αυτές αξιοποιούνται από την επιχειρηματική κοινότητα, σχεδιάζει η κυβέρνηση.
“Πρέπει να συνδεθεί η επιστήμη με την παραγωγή και χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις και όχι μερεμέτια, διότι η έρευνα μέχρι σήμερα εξαντλείται σε στεγανά ακαδημαϊκού τύπου”, τόνισε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης, μιλώντας σε ημερίδα για τη σχέση της έρευνας και της εκπαίδευσης που διοργάνωσαν η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

ΜΑΧΗΤΗΣ
Παράπονα άκουσα χθες από Πολιτικούς Μηχανικούς και Εργολάβους της Ξάνθης σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Πολεοδομίας Ξάνθης. Συγκεκριμένα μου είπαν πως την περίοδο αυτή δεν βγαίνει σχεδόν καμία νέα άδεια ανοικοδόμησης λόγω κρίσης και επειδή οι δουλειές είναι σπασμένες. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος που καταθέτει αίτηση για έκδοση νέας οικοδομικής άδειας αυτή να μην χρειάζεται πολύ καιρό για την έγκριση της και να βγαίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εν τούτοις μου είπανε πως ακόμη αυτόν τον καιρό αν κατατεθεί μια άδεια δεν βγαίνει πριν περάσουν οκτώ μήνες.
-Όταν σε αντίθεση με τον Δήμο Ξάνθης μάλιστα, στο Δήμο Κομοτηνής δεν χρειάζεται ούτε ένας μήνας για να βγει μια ίδια άδεια!!!
……..
ΕΜΠΡΟΣ
Απευθυνόμαστε σε σας, με όλο το σεβασμό και την απεριόριστη εκτίμηση προς το πρόσωπό σας, πιστεύοντας πως είστε το μόνο, ίσως Δημόσιο Πρόσωπο, στην Ελληνική Κοινωνία, πολύ μακριά από υποκρισίες και εμπαιγμούς.
Κύριε Πρόεδρε.
Παρακολουθούμε με αγανάκτηση, όπως και πλήθος συμπολιτών μας, άφωνοι από το απίστευτο, τις τελευταίες ημέρες, την υποκρισία, την κωμωδία και τον εμπαιγμό που γίνεται σε βάρος των νέων Φαρμακοποιών, των νέων Επιστημόνων και των οικογενειών τους. Γίνεται τόσο από τη συντεχνία των παλαιών Φαρμακοποιών, όσο και από το Υπουργείο Υγείας.
Ακούσαμε να λέγεται, με πανηγυρικό τρόπο, ότι ΄΄τα βρήκανε΄΄ οι Φαρμακοποιοί με τον Υπουργό Υγείας, για το άνοιγμα του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού στη χώρα μας, μετά από δημοκρατικό διάλογο και ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο για να γίνει νόμος του κράτους.

ΑΓΩΝΑΣ
Η καινούρια χρονιά ξεκίνησε με πυρετώδεις ρυθμούς επαφών και διεργασιών, αλλά και με συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική έκβαση των θεμάτων που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από πλευράς κυβέρνησης…. Οι προσδοκίες όλων είναι περιορισμένες και η πλειοψηφία των πολιτών ανησυχεί για το μέλλον του… Από τις πρώτες ημέρες του 2011 όλοι, κυβέρνηση, πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, κράτος, δημόσιοι υπάλληλοι, τρέχουν για να βάλουν σε λειτουργία άλλοι την κυβερνητική την κρατική μηχανή και άλλοι τα των οίκων τους ….

ΘΡΑΚΗ
Σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο φαίνεται πως βρίσκονται πολλά από τα Ανώτατα και Τεχνολογικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας. Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από την απόφαση τους να ζητήσουν για φέτος συνολικά να εισαχθούν στα τμήματα των σχολών 50% λιγότεροι φοιτητές από την περσινή περίοδο.

Σχετικά Άρθρα