Γενική

Πατατού

Στα γρήγορα, στα πεταχτά!

1 πατάτα βραστή
100 γρ. μπέικον
125 γρ. τυρί τύπου κρέμα
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες (ακόμα και κονσέρβας)
κόκκινη πάπρικα
100 γρ. τυρί τριμμένο τύπου γραβιέρας
1 φλ. καφέ κρέμα γάλακτος
λίγο αλάτι

Διαδικασία
Μπαίνουμε στο σπίτι μετά από δύο ημέρες δουλειάς, κουβαλώντας ένα τεράστιο κενό στο στομάχι και μία ανυπονομησία να φάμε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο. Όχι δε θα το κάνουμε, διότι ήρθε το καλοκαίρι και θα το μετανιώσουμε πικρά… Καλύτερα να μετατρέψουμε δύο πατάτες σε πατατούδες. Είναι απλό τις βράζουμε και τις γεμίζουμε ή τις κόβουμε και τις φουρνίζουμε όπως παρακάτω.
Ξεκινάμε, ζεσταίνοντας ένα τηγάνι χωρίς λάδι. Βάζουμε τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον, χωρίς πρόσθετα λίπη. Όταν ψηθεί, το στραγγίζουμε από το λίπος και το ανακατεύουμε με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε την κόκκινη πάπρικα και το τυρί κρέμα.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος κόβουμε τη βραστή πατάτα σε φέτες και από πάνω χύνουμε το μείγμα με το μανιτάρι και το μπέικον. Προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο και λίγη κρέμα γάλακτος. Φουρνίζουμε 3 – 4 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων ή για 10 λεπτά στο ζεστό φούρνο. Σερβίρεται ζεστό.
Καλή όρεξη!

Σχετικά Άρθρα