Γενική

«Στις επόμενες εκλογές Δήμαρχοι της Ν.Δ. σε Τόπειρο και Άβδηρα»

Την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στους Δήμους του Ν. Ξάνθης έκανε ο βουλευτής Ν.Δ. Ξάνθης κ. Αλέκος Κοντός με δηλώσεις του στην XanthiNews. Ο κ. Κοντός εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι κ.κ. Παυλίδης και Στυλιανίδης και είναι σίγουρος για τις τελικές νίκες τους την ερχόμενη Κυριακή. Για τους Δήμους Τοπείρου και Αβδήρων είπε πως τέθηκαν οι βάσεις για να κερδίσουν οι υποψήφιοι του κόμματος του στις επόμενες εκλογές.

Σίγουρος ο Αλ. Κοντός ότι θα κερδίσουν Γ. Παυλίδης και Μ. Στυλιανίδης

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Την βεβαιότητα ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Δήμος Ξάνθης θα είναι κάστρα που θα κερδίσει η Ν.Δ. εξέφρασε ο βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Αλέκος Κοντός στην XanthiNews. Ο κ. Κοντός είπε πως αν και θεωρούνταν χαμένη η Περιφέρεια μας σύμφωνα με δημοσιεύματα, τελικά εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Ενώ για τον δεύτερο γύρο εκλογών στην Ξάνθη και στη Σταυρούπολη τον απέδωσε στην μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων. Συγκεκριμένα τόνισε: «Ήταν θετικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής για τη Ν.Δ. στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Γιατί βελτίωσε τα ποσοστά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, ενώ σε αντίθεση το ΠΑΣΟΚ μείωσε τη δύναμη του στην Περιφέρεια μας που θεωρούνταν χαμένη από την αρχή από όλο τον αθηναϊκό τύπο. Πήγε τελικά σε ντέρμπι και πιστεύω θα κερδίσουμε.
Ο κύριος λόγος που πάμε σε δεύτερο γύρο εκλογών στην Ξάνθη είναι τα μεγάλα ποσοστά της αποχής. Βέβαια λίγες ψήφοι υπολείπονται. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι επιβραβεύουν το έργο του κ. Στυλιανίδη ο οποίος θα εκλεγεί Δήμαρχος Ξάνθης».
ΤΕΘΗΚΑΝ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΒΔΗΡΑ
Στον Τόπειρο και στα Άβδηρα εξελέγησαν Δήμαρχοι που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ αλλά ο κ. Κοντός εκτιμά ότι τέθηκαν βάσεις για να εκλεγούν Δήμαρχοι της Ν.Δ. στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση: «Στο Δήμο Τοπείρου έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη ο Θωμάς Μίχογλου και πρέπει να τον συγχαρούμε όπως και τους συνεργάτες του. Μειώθηκε η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Μπαίνουν οι βάσεις έτσι ώστε ο Θωμάς εφόσον το επιθυμεί να είναι ο επόμενος Δήμαρχος.
Στα Άβδηρα μετά τα όσα συνέβησαν εκεί με τις αλλεπάλληλες αλλαγές, είχαμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ο κ. Τσιτιρίδης ένας νέος άνθρωπος και επιστήμονας αναμείχθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστεύω θα πραγματοποιήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση. Πλέον στις επόμενες εκλογές θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα».
ΑΠΟΧΗ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Η μεγάλη αποχή στις εκλογές οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Κοντό στην πολύ μεγάλη οικονομική κρίση: «Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο κύριος υπεύθυνος της αποχής και της κακοδαιμονίας της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας είναι η σημερινή κυβέρνηση και άργησε να πάρει μέτρα και αυτά που πήρε έχουν αντιλαϊκό χαρακτήρα».
ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ
Για την άνοδο των ποσοστών του ΚΚΕ σχολίασε: «Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που αντιδρά δυναμικά. Ο κόσμος από αντίδραση είτε δεν απείχε, είτε στάθηκε στο ΚΚΕ όχι γιατί πιστεύει ότι θα κυβερνήσει ποτέ και θα δώσει λύση στα προβλήματα του αλλά γιατί πιστεύει ότι μπορεί να πιέσει περισσότερο για να αλλάξει η πολύ κακή σημερινή πολιτική».
Όσο για την πτώση του ΛΑΟΣ επεσήμανε: «Ο ΛΑΟΣ προφανώς δεν πήγε καλά γιατί ταυτίστηκε με την ψήφιση του μνημονίου με την κυβερνητική πολιτική. Συμφώνησε με το μνημόνιο».

Σχετικά Άρθρα