fbpx
Γενική

ΑΓΩΝΑΣ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι η ψυχή της Θράκης, είναι η ίδια του η συνείδηση. Η επένδυση στην γνώση και στην παιδεία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την οικοδόμηση του μέλλοντος της περιοχής.” Αυτά δήλωσε μετά από την συνάντηση που είχε ,την πρώτη επίσημη στη Ροδόπη ο Νομάρχης Ροδόπης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, με τον Πρύτανη του Ιδρύματος Κωνσταντίνο Ρέμελη.

ΕΜΠΡΟΣ
Το ποικίλο κλίμα της χώρας μας σε συνδυασμό με το πολύμορφο ανάγλυφο συντελούν στην ανάπτυξη μιας πλούσιας χλωρίδας που είναι μοναδική σε σχέση με την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, αλλά και με άλλες περιοχές του κόσμου. Το γεγονός αυτό υποβοήθησε στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, η οποία υπήρξε μια από τις κύριες δραστηριότητες των Ελλήνων, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση του ελληνικού τοπίου. Είναι αυτή η πλούσια χλωρίδα που ευνοεί την παραγωγή υψηλής ποιότητας ζωικών προϊόντων, τα οποία δίνουν στη χώρα μας ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»;
Ως πολιτική επιλογή αποτελεί μια επανάσταση, χρόνιο αίτημα όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης, που έπρεπε να έχει δρομολογηθεί εδώ και πολλά χρόνια, αφού η στρεβλή αθηνοκεντρική αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με τους θεσμικούς αναχρονισμούς και την υπηρεσιακή γραφειοκρατία, δημιούργησε όλα εκείνα τα προβλήματα που συν τοις άλλοις οδήγησαν τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. «Ο «Καλλικράτης» δίνει νέα ταυτότητα στην Ελλάδα»!!!! Με θερμά λόγια μίλησε σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Β. Ιγνατιάδη ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης του ΠΑΣΟΚ υποσχόμενος μάλιστα περιφερειακή αυτοδιοίκηση που θα στηρίζει την απασχόληση και θα καταπολεμά τους κοινωνικούς αποκλεισμούς!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Πραγματικά είναι «αστεία» η προβολή που έγινε από ορισμένους στον αιώνιο πολιτευτή της Ν.Δ. Κώστα Ζαγναφέρη, εμφανίζοντάς τον ως… «αρχηγό», γιατί γελάει ο κόσμος μαζί τους.
Καθαρές κουβέντες…
Η μοναδική περίπτωση για να εκλεγεί κάπου ο εκ Κιλκίς εργολάβος και πολιτικός, ήταν αυτή του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης!
Να μη χρειάζεται δηλαδή σταυρό και να εκλεγεί στα… σίγουρα, την ώρα που τα άλλα «κορόϊδα» τρέχουν και «σκίζονται» και γίνονται με τον τρόπο αυτό και… νεροκουβαλητές του!

ΘΡΑΚΗ
Την στιγμή που εμείς «συνωστίζαμε» τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας στο λιμάνι της Σμύρνης για να …. ταξιδέψει σε νέες πατρίδες, το αντίστοιχο τουρκικό υπουργείο παιδείας, εμφάνιζε τα νησία του Αιγαίου ως τουρκικά, μέχρι και τους αρχαίους Έλληνες ιστορικούς και φιλόσοφους ως … τουρκικής υπηκοότητας.

Σχετικά Άρθρα