Γενική

ΑΓΩΝΑΣ
Η ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών γνωστοποιεί σε όλους τους συνδημότες την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής.
Μια απόφαση που πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη καθώς, όπως διαπιστώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των διερευνητικών επαφών και συζητήσεων, οι επιθυμητές ευρύτερες συνεργασίες δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθούν και ως εκ τούτου ο κύριος στόχος που ήταν ένας ακηδεμόνευτος δήμος που θα αγκάλιαζε όλους τους πολίτες του έμεινε μια ουτοπία.

ΕΜΠΡΟΣ
Δεν καρποφόρησαν τελικά οι επαφές ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Αριστεράς και Οικολόγων- Πράσινων με σκοπό να ακολουθήσουν μία πορεία ενότητας και συνεργασίας στις εκλογές για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η αποχώρηση των τεσσάρων βουλευτών από το ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία ενός νέου κόμματος στην Αριστερά φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει πληγές και στην περιοχή μας, αφού, παρά την κοινή, κατά πώς δηλώνουν, βούληση για συνεργασία δεν βρέθηκε κοινή συνισταμένη κι έτσι ο καθένας ακολουθεί το δικό του αυτοδιοικητικό δρόμο, ενώ από καμία πλευρά δε διαφαίνεται διάθεση επίρριψης ευθυνών.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Όμως ανακατατάξεις έχουμε και στον Δήμο Μύκης… Προχθές το βράδυ ένωσαν τις δυνάμεις τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μύκης, ο κος Τσουκάλ με τον κ. Ριτβάν! Συγκεκριμένα, απέσυρε την υποψηφιότητα ως δήμαρχος Μύκης ο κος Ριτβάν και συντάχθηκε με το ψηφοδέλτιο του κου Τσουκάλ. Υποψήφιος δήμαρχος δηλαδή ο κος Τσουκάλ και στον συνδυασμό του μπαίνει ο κος Ριτβάν φέρνοντας μάλιστα μαζί του και κάποιους από τους υποψηφίους συμβούλους του!
Οπότε ενισχύεται ιδιαίτερα το ψηφοδέλτιό του έναντι των κυρίων Μουσταφά Αγγά και Τζεμήλ Καπζά.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Θα κατέβει τελικά ή δεν θα κατέβει ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ο συνδυασμός «ΙΣΟΤΗΤΑ για τον Δήμο Ξάνθης» στις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου;;;
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ενώ η τελική απόφαση στη διαβούλευση της περασμένης Παρασκευής ήταν «θα κατέβει ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ χωρίς συνεργασίες με τα κομματικά ψηφοδέλτια» και σήμερα Τετάρτη σε νέα γεν. συνέλευση στη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης θα αποφασίζονταν απλά «ποιος θα είναι ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης», η συνέχεια εξελίχτηκε σε «άγριο μαγείρεμα»!

ΘΡΑΚΗ

Η ΣΕΒΑΘ και η ΣΕΠΕΚ παραμένουν ερμητικά κλειστά και σκουριάζουν με τον χρόνο, ενώ το εργοστάσιο Ζάχαρης στεγάζει όλο και όλο 25 μόνιμους εργαζόμενους, εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν γιατί αμείβονται με υψηλούς μισθούς, πλην όμως … δεν έχουν αντικείμενο! Κατάντησαν πακετάδες ζάχαρης και εξαντλούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους εκεί!

Σχετικά Άρθρα