Γενική

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει η ράβδος…

Ως ύστατο μέτρο συμμόρφωσης η ανάκληση εννέα αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Ανακλήθηκαν οι άδειες εννέα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά από απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης, καθώς αν και τους είχε δοθεί παράταση δεν φρόντισαν να τηρήσουν τη νομιμότητα σε βασικά ζητήματα, όπως τους επισημάνθηκε. Το σωματείο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τάχθηκε υπέρ της απόφασης αυτής γιατί τέθηκε θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Αν και ο υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Θεόδωρος Χατζηγεωργίου είπε πως το θέμα θα έπρεπε να λυθεί μόνο με συζήτηση και όχι με την λήψη αυτής της αυστηρής απόφασης.
«ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»
Για την απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής μας μίλησε το μέλος κ. Χρήστος Μούρκας: «Το πρόβλημα έχει προκύψει εδώ και πολύ καιρό και έχει ληφθεί υπόψη της Δημαρχιακής Επιτροπής. Επειδή περνάμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο κρίσης για τους επαγγελματίες, δόθηκε μια περίοδος για να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το θέμα επανήλθε και όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η προβλεπόμενη ρύθμιση, αναγκάστηκε η επιτροπή να πάρει μια αυστηρή απόφαση για τους επαγγελματίες όσον αφορά στις άδειες των καταστημάτων τους.
Μια απόφαση που προβλημάτισε αρκετά όλα τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής και δεν είναι ευχάριστο να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις. Δυστυχώς οδηγηθήκαμε εκεί κατόπιν των εξελίξεων, παρόλα αυτά πρέπει να τονίσω ότι δική μου επιθυμία θα ήταν να ήταν ομόφωνη η απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής».
Ο κ. Μούρκας μίλησε και την θέση της πλευράς του κ. Πούλιου: «Η θέση της αντιπολίτευσης είναι πολιτικά δίγλωσση, διότι εδώ και αρκετό καιρό υποστήριζε την εύκολη δίοδο των πεζών και γι αυτήν την περίπτωση που δεν τηρείται η νομιμότητα δεν υπερψήφισε την ανάκληση των αδειών».
Ο κ. Μούρκας είπε πως έχουν την στήριξη του σωματείου τους: «Η απόφαση είναι στον ορθό δρόμο όπως τονίστηκε από το σωματείο των ελευθέρων επαγγελματιών. Επιθυμούσαν διακαώς μια τέτοια απόφαση γιατί η πρότερη κατάσταση αποτελούσε αθέμιτος ανταγωνισμός για τους υπόλοιπους καταστηματάρχες, οι οποίοι είναι τελούν υπό νομιμότητα».
Και κατέληξε ο ίδιος: «Επιθυμία της δημαρχιακής επιτροπής είναι να μην ξαναέρθει ένα τέτοιο θέμα σε εμάς. Τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να συζητούνται στην επιτροπή μας, αλλά οι αρμόδιες αρχές να έχουν την άμεση μέριμνα».
«ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ»
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του σωματείου κ. Θόδωρος Χατζηγεωργίου σημείωσε: «Το σωματείο μας έχει εκδώσει μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αν δεν τηρείται νομιμότητα είμαστε αντίθετοι. Και αυτό είναι το σωστό. Στην Ξάνθη όμως επειδή όλα τα καταστήματα είναι οικεία μεταξύ τους έλειπε ο κατάλληλος τρόπος επίλυσης του προβλήματος. Ίσως η Δημοτική Αρχή δεν τόνισε αρκετά ότι έπρεπε να τακτοποιηθεί το θέμα, ίσως και οι επιχειρηματίες το αμέλησαν.
Δεν είναι σωστό να μην πληρούν τέτοιου είδους προϋποθέσεις. Από την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με κόσμο πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Είμαι κατά αυτών των τρόπων αντιμετώπισης των προβλημάτων. Πιστεύω ότι με συζήτηση πρέπει να λύνονται τα προβλήματα, όπως από την πλευρά των επαγγελματιών πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, για να τακτοποιηθεί το θέμα, έτσι έπρεπε να δοθεί μια παράταση από την δημοτική αρχή για να τελειώσει το θέμα ήσυχα και ομαλά».

Σχετικά Άρθρα