Γενική

Αχλάδια με μους chocolat και λευκή σος

Φρούτο με περιεχόμενο!

4 αχλάδια (καλοσχηματισμένα)
για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
2 κιλά νερό
για τη γέμιση (μους σοκολάτας):
150 γρ. σοκολάτα υγείας (κουβερτούρα)
60 γρ. γάλα
40 γρ. σιρόπι
360 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
για τη σος:
60 γρ. λευκή σοκολάτα
30 γρ. γάλα
70 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
φρέσκος δυόσμος
βανίλια στικ (φρέσκια)

Διαδικασία
Ανοίγουμε τρύπα στο κέντρο κάθε αχλαδιού και το καθαρίζουμε εσωτερικά. Μετά το ξεφλουδίζουμε. Προσέχουμε να μην αφαιρέσουμε το κοτσάνι. Τα λούζουμε όλα με λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού. Τα σιγοβράζουμε για 20 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι. Προσέχουμε να μη διαλυθούν. Τα θέλουμε να στέκουν.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ με το μίξερ. Βάζουμε το γάλα μαζί με το σιρόπι να βράσουν και τα ανακατεύουμε με την κουβερτούρα σε μια λεκανίτσα, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα – μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπεν μαρί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος με μια σπάτουλα. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο.
Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε τη σος. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και μια βανίλια. Όταν ζεσταθούν, προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε, ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Στο τέλος, βάζουμε το δυόσμο.
Γεμίζουμε τα αχλάδια με τη μους και τα περιχύνουμε με τη λευκή σος σοκολάτας.
Τέλεια!

Σχετικά Άρθρα