Γενική

Το ΠΑΜΕ κατηγορεί ανοικτά την κυβέρνηση

Πάγωμα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα, τις οργανώσεις και τον απλό κόσμο για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και μάλιστα ειδικά στην περιοχή μας με την μετακίνηση των μαθητών με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Οι υπεύθυνοι στην Νομαρχία, στην Περιφέρεια, στο Υπουργείο φυσικά ρίχνουν ο ένας στον άλλον το φταίξιμο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται όταν έχουμε «μετακινήσεις», «τραπέζια», «ταξίδια αδελφοποίησης», ( σικ έκφραση για τζάμπα διακοπές ), «ταξίδια για εκθέσεις» με έξοδα των Ελλήνων πολιτών να βρίσκονται τα κονδύλια και να συμφωνούν όλοι οι υπεύθυνοι και όταν πρόκειται για τους πολίτες και τα παιδιά τους τότε ανακαλύπτουν τα άλυτα προβλήματα. Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις πολιτών και οργανώσεων το ΠΑΜΕ κατακρίνει την τακτική αυτή και καλεί, τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς σε διαμαρτυρία :
Άλλο ένα θύμα της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – κεφαλαίου – Ε.Ε. – ΔΝΤ είναι και η μεταφορά των μαθητών των απομακρυσμένων περιοχών. Η μείωση κατά 20% του κονδυλίου που δίνονταν στις Νομαρχίες για την κάλυψη των εξόδων της μεταφοράς των μαθητών έρχεται να προσθέσει και άλλα βάρη στις πλάτες της εργατικής λαϊκής οικογένειας που καλείται να καλύψει με δικά της έξοδα τη μεταφορά των παιδιών της στο σχολείο. Βέβαια πριν μερικές μέρες παρακολουθήσαμε τους βιομήχανους της Ξάνθης να ευχαριστούν τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδη για το ζεστό χρήμα που τους δόθηκε. Για τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους, μεγαλέμπορους λεφτά υπάρχουν. Για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, μισθούς, συντάξεις τα λεφτά εξαφανίζονται. Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει το γεγονός και καλεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη στις 1 το μεσημέρι.
Η «πιο δύσκολη χρονιά στην εκπαίδευση» που υποκριτικά υπογραμμίζει η κυβέρνηση είναι σχεδιασμένη και συνειδητή της επιλογή. Το γεγονός πως ξεκίνησε η χρονιά και όλοι σκέφτονται πώς θα ζεσταθούν οι σχολικές αίθουσες από τη στιγμή που οι επιχορηγήσεις στα σχολεία μειώθηκαν στο 1/3 και επίκειται η άνοδος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Το γεγονός πως ξεκίνησε η χρονιά και δεν έχει λυθεί η μετακίνηση των μαθητών λόγω της μείωσης 20% της επιχορήγησης προς τις Νομαρχίες.Το γεγονός πως ξεκίνησε η χρονιά και μια σειρά σχολικές μονάδες είναι χωρίς καθαρίστριες. Το γεγονός πως με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, λείπουν ακόμα εκπαιδευτικοί από τις τάξεις (ιδιαίτερα οι ειδικότητες σε δημοτικά και στην τεχνική εκπαίδευση) ενώ πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου , ωρομίσθιοι)

Σχετικά Άρθρα