Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Φωτιές άναψε» στους νοσοκομειακούς γιατρούς ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από την απελθούσα υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξεναγιανακοπούλου και ιδιαίτερα στο σκέλος που αφορά την νέα διαδικασία που ακολουθείται στα προγράμματα εφημεριών αλλά και στις περικοπές που προβλέπονται. Τα πάνω κάτω έρχονται – ισχυρίζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί – ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία που δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό και αυτός είναι και ο κύριος λόγος της διελκυστίνδας μεταξύ τη ς διοίκησης και των γιατρών. Αυτό ήταν και το αντικείμενο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης γιατρών του νοσοκομείου Ξάνθης με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος κα βρισκόταν στο νοσοκομείο Ξάνθης την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της περιοδείας του στα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας. Με τα την συνέλευση ο κ. Βαρνάβας έκανε δηλώσεις στ τοπικά ΜΜΕ.

ΑΓΩΝΑΣ
Αυτό ήταν! Σπεύσετε, όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει, να μπείτε στο κλίμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης…. Να περπατήσετε τα σοκάκια του παραδοσιακού μας οικισμού, να επισκεφθείτε τα στέκια των πολιτιστικών συλλόγων, να γευτείτε τα σουβλάκια και τα σουτζουκάκια, να δροσιστείτε με μπύρα και ρετσίνα, να λικνιστείτε στις μουσικές των σχημάτων….. Αλλά και πέρα από τη σουβλακιάδα των Γιορτών Παλιάς Πόλης, φροντίστε και για την τροφή του πνεύματος, επισκεπτόμενοι τις εκθέσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο της ΦΕΞ….

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Με τον υποψήφιο Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη θα συνεργαστεί στις επόμενες εκλογές…ανεπίσημα προς το παρόν, ο νυν Δήμαρχος Σελέρου κ.Μπιρόλ.
Την τελική απόφασή του πάντως θα την γνωστοποιήσει τέλη του μήνα όπως είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, ωστόσο η «αίσθηση» που υπήρχε ήταν οι σίγουροι «αρραβώνες» και από τις δύο πλευρές. Μάλιστα όπως ήδη γράφτηκε, ο κ.Μπιρόλ θα κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Βιστωνίδα κι όχι στο Σέλερο, προκειμένου να σιγουρέψει ακόμη περισσότερο την εκλογή του!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Κατατέθηκε χθες αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Σταυρούπολης Νομού Ξάνθης κατά της αναγκαστικής συνένωσης του εν λόγω Δήμου με τον Δήμο Ξάνθης, που προβλέπεται στο Πρόγραμμα Καλλικράτης. Στην αίτηση αυτή ακυρώσεως που υπογράφεται από τους Καθηγητές Δημοσίου Δικαίου και Συνταγματικού Δικαίου αντιστοίχως κ.κ Μ. Μουστάκα και Κ. Χρυσόγονο, προβάλλεται ως πρώτο επιχείρημα η αντίθεση με το Σύνταγμα και το Kοινοτικό Δίκαιο της παραπάνω αναγκαστικής συνένωσης, δεδομένου ότι δεν λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου Σταυρούπολης και κυρίως η ορεινότητά του.

ΘΡΑΚΗ
Η επιτυχία του θεσμού δεν οφείλεται ούτε στον Στυλιανίδη, ούτε στον Φανουράκη, ούτε σε κάποιον απ’ όλους αυτούς που κατά διαστήματα διαχειρίστηκαν τα πράγματα των εκδηλώσεων. Η επιτυχία αφορά ΟΛΟΥΣ μας. Και φυσικά, στο κομμάτι που τους αντιστοιχεί και τους αυτοδιοικητικούς μας. Για να λέμε τα σύκα-σύκα και επιτέλους να αρχίσουμε να βλέπουμε και τα θετικά στοιχεία, μακριά από μιζέριες και εμπάθειες.

Σχετικά Άρθρα