Γενική

Πώς θα αντέξουμε πέντε μήνες χειμώνα στην Ξάνθη;

Φωτιές άναψε η είδηση περί αυξημένης τιμής πετρελαίου θέρμανσης

Σφυγμομέτρηση για τις αντιδράσεις των πολιτών αποτελεί η διαρροή της είδησης περί αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έως και ενάμισι ευρώ το λίτρο!!! Ο κ. Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ξάνθης σε δηλώσεις του στην XanthiNews τόνισε ότι: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τη θέρμανση. Θέλουμε άλλες 45 μέρες για να ξεκινήσει η διανομή. Δεν θέλω να κινδυνολογούμε. Ας κάνουμε λίγη υπομονή 15 μέρες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να έχουμε μια σαφή εικόνα για το τι θα γίνει από τις 15 Οκτωβρίου. Είναι μια πρόταση. Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι».
Ο κ. Σιούτας εξέφρασε τον προβληματισμό του εάν κάτι τέτοιο θα εφαρμόζονταν: «Θα είναι δυσβάσταχτο για τα νοικοκυριά να πληρώσουν 1.30 για το πετρέλαιο θέρμανσης. Για μια Ξάνθη που έχει 5 μήνες το χρόνο χειμώνα.
Αν ένας τόνος πετρελαίου θα κοστίζει 1300 ευρώ και η ανώτερη σύνταξη είναι στα 700- 800 ευρώ πώς θα ζεσταθεί; Όταν θέλει μέσο όρο 600 λίτρα πετρέλαιο το μήνα;»
Υπενθυμίζεται ότι οι πρατηριούχοι, κατά τη χειμερινή περίοδο, αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρυμένο με τον υψηλό ΕΦΚ, που ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης, στη συνέχεια δηλώνουν τον όγκο πωλήσεών τους, μέσω της ιστοσελίδας του Ήφαιστου και εισπράττουν τη διαφορά του φόρου από το υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικά Άρθρα