Γενική

Επίκεντρο του Δήμου Τοπείρου το Εράσμιο



Λόγω των πολιτιστικών εκδηλώσεων Εράσμια

Την τιμητική του έχει ο οικισμός Εράσμιο του Δήμου Τοπείρου, λόγω των πολιτιστικών εκδηλώσεων Εράσμια, οι οποίες ξεκίνησαν την Τετάρτη και θα κορυφωθούν αύριο.
Την Τετάρτη το πρόγραμμα περιλάμβανε Δημιουργική απασχόληση των παιδιών με ζωγραφική, Φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα της «Κεσσάνης» Ερασμίου και Θεατρική παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι της πολιτιστικής στέγης Ερασμίου με το έργο «Λυσιστράτη» ( διασκευή για παιδιά) σε σκηνοθεσία Κώστα Λειβαδείτη.
Την Πέμπτη τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με θείο κήρυγμα στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στην παραλία Ερασμίου, με την παρουσία αρχών και πιστών.
Οι γυναίκες του ΚΑΠΗ Ερασμίου παρασκεύασαν πλιγούρι και τριφτάρια με παραδοσιακό τρόπο. Η χορωδία της πολιτιστικής Στέγης Ερασμίου εκτέλεσε παραδοσιακά τραγούδια υπό την διεύθυνση του δασκάλου μουσικής κ. Μανώλη Θοεδώρου. Την χορωδία συνόδευσε το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου. Ενώ έκανε εμφάνιση το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου γυναικών «Γαία». Η βραδιά έκλεισε με την προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων από τον σύλλογο γυναικών «ΓΑΙΑ» και του ΚΑΠΗ.
Επίσης παρουσιάστηκαν εκθέσεις: ψηφιδωτού από τα μέλη του συλλόγου, αγιογραφίας και σκίτσου από την κ. Διγενή Αθανασία και φωτογραφίας από τον κ. Κουτσομιχάλη Σπύρο με θέμα : Το δέλτα του Νέστου και το μέγα Δάσος. Επίβλεψη επιμέλεια : Μήτρενα Παρασκευή.
Χθες πραγματοποιήθηκε η Συναυλία του συγκροτήματος D- ECHO. Το συγκρότημα D- ECHO δημιουργήθηκε στη μορφή που είναι σήμερα τον Μάρτιο του 2010. Έχει rock και pop επιρροές με ελληνικό και αγγλικό στοίχο. Έχει εμφανιστεί σε πολλά club της Θεσσαλονίκης και είναι πρώτη φορά που θα εμφανιστεί στην περιοχή της Ξάνθης.
Σήμερα Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
18:30μ.μ. Αγώνες ποδηλασίας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Τερζή Δημήτριο. Τηλ. 6946193751- 2541061052
19:00μ.μ. Μέγας πανηγυρικός εσπερινός του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου.
20:15μ.μ. Περιφορά της Ιεράς εικόνας του πολιούχου μας Τιμίου Προδρόμου με την συμμετοχή του συλλόγου γυναικών «ΓΑΙΑ»
21:00μ.μ. Λαϊκό γλέντι από τον αθλητικό σύλλογο «ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ»
Την Κυριακή το πρόγραμμα έχει ως εξής:
07:30π.μ- 10:30π.μ. Πανηγυρική θεία λειτουργία με Θείο κήρυγμα.
10:30π.μ. Βόλτα με ποδήλατα και άλογα στο μέγα δάσους του Νέστου ( Γκοτζά Ορμάν), επίσκεψη στο περιβαλλοντολογικό κέντρο Ερασμίου και ενημέρωση. Για πληροφορίες στην κ. Ισαβέλα Δολμά τηλ. 6986719899
18:30μ.μ. Αγώνες δρόμου ( Πληροφορίες Βαθρακάς Στέργιος τηλ. 6972641747).
21:00μ.μ. Παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα του Βαγγέλη Δωρόπουλου ( οργάνωση Πολιτιστική στέγη Ερασμίου- σύλλογος γυναικών «ΓΑΙΑ».
21:30μ.μ. Εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος της πολιτιστικής στέγης Ερασμίου. Κατά την διάρκεια της βραδιάς οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν ζυμωτό ψωμί ψημένο σε ξυλόφουρνο.

Σχετικά Άρθρα