Γενική

Ολοκληρώθηκαν τα Θυμίσματα και τα Παρχάρια

Ολόθερμες ευχαριστίες του συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης

Τώρα που η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης «ΘΥΜΙΣΜΑΤΑ & ΠΑΡΧΑΡΙΑ» 2010, που με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε και την επισκέφτηκαν πάνω από 1000 άτομα, ανήκει στο παρελθόν, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας στους:
-Αντιδημάρχους του Δήμου Ξάνθης κ. Γιαγτζόγλου Κωνσταντίνο και κ.. Κωνσταντινίδη Λεωνίδα, στους Προέδρους της ΔΕΑΞ κ. Φανουράκη Μανώλη και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Παπαδόπουλο Νικόλαο, στις τεχνικές υπηρεσίες και το τμήμα ηλεκτρολόγων του Δήμου Ξάνθης για την άψογη και άμεση συνεργασία και βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης μας.
-Στους χορηγούς μας Αίθουσες εκδηλώσεων-Κτήμα Πολιτεία-Μουσικό Θέατρο Πολιτεία, Αδαμίδη Ευάγγελο-Εμπορία Δομικών Υλικών, Αφοί Αμπεριάδη- Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία Catering, Γαλακτοβιομηχανία Ροδόπη, Ιωαννίδη ΑΕΒΕ-Mercedes Benz, ΚΤΕΛ ΑΕ, Μακρίδη Τάσο-Ασφαλτομίγματα, Μιχαηλίδη Παναγιώτη-Τεχνικό Γραφείο Μελετών & Κατασκευών, Παπαδόπουλο Λάκη –Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, Πουτακίδη Ηλία – Ελαστικά Ζάντες Pirelli, Σπυριδόπουλο Ηλία-Οικοδομικές Επιχειρήσεις, Τεχνική Εταιρεία Θεοδωρίδη, αλλά και όλους όσους ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθειά μας, οι οποίοι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύουμε ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία στο κάλεσμα μας, γεγονός που καταδεικνύει την αγάπη τους προς τον σύλλογό μας και τις όποιες προσπάθειες γίνονται για την διατήρηση των στοιχείων της παράδοσης και των πολιτιστικών αξιών του Ποντιακού Ελληνισμού.
-Στα ΜΜΕ του νομού μας για την προβολή και στήριξη που μας παρείχαν
-Τις κυρίες του συλλόγου που πέραν των άλλων ετοίμασαν τα θαυμάσια ποντιακά εδέσματα που απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν καθώς και την νεολαία του συλλόγου που πρόθυμα ανταποκρίθηκε σε όλες τις αναγκαίες εργασίες και υπηρεσίες.
-Στους επισκέπτες που συνέδραμαν τον σύλλογο και πλαισίωσαν με το κέφι τους την εκδήλωση μας.
Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε χορευτικά τμήματα από τον Πολιτιστικό σύλλογο Αρκαδικού Δράμας «Ο Άγιος Ευγένιος», την Ένωση Ποντίων χορευτών Δράμας «ο Πυρρίχιος» και από το χορευτικό εργαστήρι του Αιγίου της Αχαΐας.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης Μιχαήλ, ο Αντινομάρχης κ. Καρβουνίδης Περικλής, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντινίδης Λεωνίδας, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Ξάνθης, ο νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, ο νομαρχιακός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Μωραϊτης Στυλιανός, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Παρτσαλίδης Θεόφιλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μελισσόπουλος Σάββας, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ιακωβίδου Σούλα, η πολιτευτής κ Ανδρέου Γεωργία, ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου κ. Παπαχρήστου Σπύρος ο πρόεδρος και μέλη του συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης «ΟΙ αλησμόνητες πατρίδες», κ.α.
Η διατήρηση της παράδοσης μας και η διάδοση της στους νέους μας χρειάζεται ήχο και φως. Χρειάζεται την λάμψη των παιδιών από τα χορευτικά τμήματα και τις όμορφες εικόνες των εκατοντάδων χορευτών που συμμετείχαν κάθε βράδυ στις εκδηλώσεις μας. Χρειάζεται ο μελωδικός και σπάνιος ήχος της ποντιακής λύρας και η ένταση του ήχου για να ταρακουνηθούν οι ψυχές και να ξυπνήσουν συνειδήσεις.
Αναγνωρίζουμε ότι ενοχλήσαμε με τον ήχο μας τους περίοικους του «Λιμνίου». Τους εκφράζουμε την συγνώμη μας και τους ευχαριστούμε για την κατανόηση και υπομονή τους.

Σχετικά Άρθρα