Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΕΜΠΡΟΣ
Όπως πολλές άλλες τάσεις και νοοτροπίες που διαμορφώνονται στο κέντρο κι έρχονται με διαφορά μηνών ή ετών στην Περιφέρεια, έτσι και το ενδιαφέρον που παρατηρείται στα μεγάλα αστικά κέντρα σχετικά με την προτίμηση λιγότερο δημοφιλών ξένων γλωσσών, όπως τα τουρκικά, ρωσικά, κινέζικα και σκανδιναβικά, με σκοπό την απόκτηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων ικανών να ανοίξουν νέους επαγγελματικούς δρόμους, στην Ξάνθη δε φαίνεται να εκδηλώνεται ακόμη, αφού, όπως διαπιστώνουν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών της περιοχής μας, το ενδιαφέρον γι’ αυτές τις γλώσσες είναι μικρό, σποραδικό και από μεμονωμένα άτομα. Στο μαθητικό… κοινό της Ξάνθης την τιμητική τους, απ’ ότι φαίνεται έχουν τα γερμανικά, που αν και εισήχθησαν μετά τα γαλλικά ως επιλογή στο σχολείο, σήμερα έχουν «κατακτήσει την καρδιά» των μαθητών και την προτίμηση των γονέων, πιθανότατα ως γλώσσα του εμπορίου και των επιχειρήσεων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Ανάστατοι και εξοργισμένοι 300 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ μετά την ενημέρωση για την αύξηση του επιτοκίου του δανεισμού της ΑΤΕ προς την καπνοβιομηχανία που αυξήθηκε από το 7,15% σε 10,7%. Επιτόκιο που θυμίζει όρους ΔΝΤ και όχι ειλικρινείς προθέσεις της μεγαλομετόχου για τη συνέχιση λειτουργίας της Συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, πραγματοποίησαν χθες από τις 6 το πρωϊ κατάληψη στο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ της ΑΤΕ Ξάνθης, εμποδίζοντας τους υπαλλήλους να πάνε να δουλεύψει.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Τελικά η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ που περίμεναν πως και πως, τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης όσο και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος, δεν έβγαλε τελική απόφαση για το αν «η μειονότητα θα κατεβάσει Ανεξάρτητο Μειονοτικό ψηφοδέλτιο (ΙΣΟΤΗΤΑ στο Δήμο Ξάνθης) ή τα στελέχη της θα αφεθούν ελεύθερα να κατέβουν με τα κομματικά δημοτικά ψηφοδέλτια»!

ΑΓΩΝΑΣ
Αποφασισμένος να κατέβει στις δημοτικές εκλογές για τη διεκδίκηση του Δήμου Τοπείρου δηλώνει ο Σωτήρης Στολίδης, πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ και για σειρά ετών πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.
Βέβαια ο κ. Στολίδης θέτει και έναν όρό στον εαυτό του να μην αποτελέσει τον τρίτο πόλο για το Δήμο Τοπείρου , αλλά συνδυασμός που θα κατεβάσει να είναι η μία και μοναδική πρόταση απέναντι σε αυτή του νυν δημάρχου Στέλιου Χαζηευαγγέλου. Τάσσεται υπέρ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού που θα περιλαμβάνει όλες τις κομματικές αποχρώσεις, στηριζόμενος κυρίως από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που θα μπορεί να συσπειρώσει όλες εκείνες τις φωνές που θέλουν να φέρουν την αλλαγή στο Δήμο Τοπείρου.

Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενότητα και όχι με την παρουσία πολλών συνδυασμών, όπως μας επεσήμανε ο Σωτήρης Στολίδης.Για αυτό αν και έχει πανέτοιμο το συνδυασμό του περιμένει να δει πρώτα τις αποφάσεις που θα πάρει και η Ν.Δ. . Μάλιστα σε περίπτωση που αποφασισθεί να δοθεί χρίσμα από τη Ν.Δ. σε κομματικό συνδυασμό, ο Σωτήρης Στολίδης θα κάνει πίσω. Παρόλο λοιπόν που έχει έτοιμο τον υπερκομματικό και ανεξάρτητο συνδυασμό του έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του ότι δε θα κατέβουν στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου και αυτό γιατί δε θέλει απλά να κατέβουν για να κατέβουν, αλλά για να κάνουν τη ρήξη. Και ρήξη δεν μπορεί να γίνει αν υπάρξει και τρίτος πόλος.

ΘΡΑΚΗ
Είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κάποια στιγμή, όλες αυτές οι κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, θα έπρεπε να λειτουργήσουν με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, διατηρώντας όμως τη σημερινή τους μορφή ( κοινωνικού περιεχομένου ) θα έπρεπε να ανατεθούν σε ικανά τεχνοκρατικά χέρια και να συνεχίσουν απρόσκοπτα να λειτουργούν. Άλλο πράγμα όμως αυτό που γράφω παραπάνω κι άλλο πράγμα αυτό που γίνεται τώρα…

Σχετικά Άρθρα