Γενική

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Μιχάλης Στυλιανίδης

Με το τεράστιο έργο του, τραγική η αντιπολίτευση Πούλιου, πήρε πόντους ο Ανταμπούφης

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης

Πάνω από 48 εκατομμύρια ευρώ ήταν τα έσοδα του Δήμου Ξάνθης το 2009 και ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης τόνισε ότι τέτοιο απολογισμό θα κάνει πολλά χρόνια να δει ο δήμος μας. «Το 2009 ήταν από τις χρονιές που έγινε πραγματικά τεράστιο έργο και με τις σημερινές συνθήκες οικονομικές δύσκολα θα μπορέσουν να γίνουν τόσα πολλά έργα τα επόμενα χρόνια είτε είμαι εγώ δήμαρχος είτε κάποιος άλλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης το απόγευμα της Δευτέρας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε στην αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και είχε σαν μοναδικό θέμα τον απολογισμό του δημαρχιακού έργου.
Παρόντες περίπου 20 πολίτες, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. και αρκετοί νέοι υποψήφιοι από την παράταξη Πούλιου που θέλησαν να «αντιπολιτευτούν» το έργο του Δημάρχου. Πριν την συνεδρίαση μοιράσθηκε πολυσέλιδο έντυπο κόκκινου χρώματος που περιείχε 72 σελίδες με τα έργα και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για το 2009 σε κάθε τομέα!!! Η αίθουσα βέβαια που επιλέχθηκε, ήταν ακατάλληλη μιας και είχε πολύ ζέστη (!!!) ενώ δεν υπάρχουν εγκατεστημένα κλιματιστικά. Στο πάνελ μαζί με τον κ. Στυλιανίδη ήταν ο Φ. Φιλλίπου και ο Μ. Φανουράκης, πρόεδρος και γραμματέας του Δημοτικού συμβουλίου αντίστοιχα.
Ο Δήμαρχος μίλησε χωρίς γραμμένο κείμενο «από στήθους» για περίπου μια ώρα και δέκα λεπτά, ξεφυλλίζοντας το φυλλάδιο που διανεμήθηκε και στους παρευρισκόμενους και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να κάνουν παρατηρήσεις αλλά και στους πολίτες που ήταν παρόντες.
Εκτενή αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην ΔΕΥΑΞ η οποία όπως είπε δέχεται και τα περισσότερα πυρά τον τελευταίο καιρό. Για την καθαριότητα είπε ότι δεν τον ικανοποιεί η λειτουργία της υπηρεσίας αλλά παρατήρησε ότι και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να προσληφθεί έκτακτο προσωπικό στον Δήμο και ακόμη και κάποιους οδηγούς τους προσλαμβάνουν με δίμηνα.
Η αντιπολίτευση
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Πούλιος που είχε έτοιμο γραμμένο κείμενο προφανώς από το σπίτι του!!! Ο λόγος του ήταν τραγικός μιας και δεν είπε τίποτε νέο, τίποτε καινούριο, ήταν χλιαρός και φάνηκε να είναι κουρασμένος από την αντιπολίτευση που ασκεί όλα αυτά τα χρόνια. Ενώ περιμέναμε και εμείς και οι πολίτες να δούνε έναν δυναμικό αρχηγό αντιπολίτευσης είδαμε κάτι που μας λύπησε ιδιαίτερα.
Ακολούθησε ο κ. Μαλκότς ως αρχηγός του συνδυασμού της μειονότητας και ο κ. Ανταμπούφης από τον ΣΥΝ. Ο τελευταίος ήταν πολύ καλός με πολιτικό λόγο και δυνατά επιχειρήματα. έκανε πραγματική αντιπολίτευση και όχι αντιπολίτευση «από τα γραμμένα». Ο κ. Ανταμπούφης είπε ότι για την ΔΕΥΑΞ ο δήμος, έχει πληρώσει γι αυτήν δόση δανείου για την οποία συνεχίζει μάλιστα να μην παρακολουθεί τα δάνεια. Μίλησε για τον Καλαϊτζή, για τον περιφερειακό δακτύλιο, για την ανύπαρκτη ανακύκλωση για την καθαριότητα και τον νέο ρομποτικό κάδο. Χαρακτήρισε αστειευμένος τον Τσέπελη ως σύγχρονο Ηρακλή, που καθαρίζει την κόπρο του Αυγείου. Αναφέρθηκε στην Λεύκη και την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, ενώ έκλεισε λέγοντας ότι η συνολική εικόνα του δήμου υπολείπεται της εικόνας που αξίζει στους πολίτες του, χαρακτηρίζοντας κουρασμένη την πολιτική αρχή, στεγνή από πρόσωπα.
Ακολούθησαν οι κ. Μπαντάκ, Παπασταματίου και Μελισσόπουλος. Ο νούμερο δύο του συνδυασμού του Πούλιου είπε ότι στον απολογισμό υπάρχουν επαναλήψεις κειμένων και ότι τα όσα καταγράφονται δεν έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Είπε επίσης «Μας βαρέθηκε ο κόσμος, γατί μας πιάνουν και εμάς τα σκάγια την απαξίωσης. Είστε μακριά από τις αγωνίες των πολιτών κ. Δήμαρχε».
Την απάντησε βέβαια την πήρε άμεσα από τον Νίκο Φωτιάδη που έδωσε ρεσιτάλ. Είπε στον Πούλιο ότι δεν θα γίνει ποτέ δήμαρχος, συμβούλευσε τον Μελισσόπουλο να είναι πιο σεμνός με τους συναδέλφους του αλλά κατηγόρησε και τον κ. Γιαγτζόγλου της παράταξή του ότι ποτέ δεν είδε κάδους να είναι πλυμένοι και καθαροί.

Σχετικά Άρθρα