Γενική

«Το παρακράτος επιβάλει την άποψη του»

Τι υποστηρίζει το ΛΑΟΣ για την ματαίωση της ομιλίας του Αθ. Πλεύρη

Ματαιώθηκε η ομιλία με θέμα: «Ο τουρκικός επεκτατισμός στην Θράκη», με ομιλητή τον Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Αθανάσιο Πλεύρη, στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 18 Ιουνίου και ώρα 20:00. Σε σχετική ανακοίνωση του ΛΑΟΣ τονίζει από την πλευρά του τι συνέβη: «Φαίνεται, πως το γεγονός ανησύχησε κάποιους οι οποίοι επίσης ανήγγειλαν και αυτοί ότι θα κάνουν αντισυγκέντρωση, στην πλατεία ελευθερίας την ίδια μέρα και δύο ώρες πριν, πενήντα μέτρα(50) από το σημείο που θα γινόταν η ομιλία του ΛΑ.Ο.Σ.
Μας παραξένεψε ότι τους δόθηκε άδεια, την στιγμή που ήξεραν ότι θα ερχόταν αντιμέτωποι με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Εμείς, ειδοποιήσαμε την αστυνομία με έγγραφο για την επικείμενη δραστηριότητα των αντιεξουσιαστώ αναρχικών, και θα έπρεπε η αστυνομία να λάβει τα μέτρα της νια να μην έχουμε επεισόδια. Κάποιοι λειτούργησαν με τρόπο που μας βάζει σε υποψίες, ότι μεθοδεύτηκε ματαίωση της ομιλίας του Βουλευτού Θάνου Πλέυρη. Διότι ενώ η αστυνομία ήταν ειδοποιημένη και η οποία έλαβε όλα τα μέτρα,… εκτός από το να αποτρέψει την ματαίωση της ομιλίας όπως θα φανεί παρακάτω.
Η αστυνομία θεώρησε, ότι δεν μπορεί να επέμβει δίχως εισαγγελική απόφαση. Ο εισαγγελέας ζήτησε από τον Α. Μπεμπεκίδη πρόεδρο του εργατικού κέντρου να κάνει μήνυση, ο οποίος το απέφυγε θεωρώντας τον εαυτό του αναρμόδιο.
Μήνυση έκανε τελικά ο υπογράφων πρόεδρος της Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ξάνθης, είκοσι (20) λεπτά προτού αρχίσει η προγραμματισμένη ομιλία, διότι στην προσπάθεια του να διέλθει από την είσοδο του εργατικού Κέντρου Ξάνθης εμποδίστηκε από τους Αναρχικούς. Μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο διευθυντής της αστυνομίας μας διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε συλλήψεις, πράγμα που δεν έγινε αλλά ούτε απομακρύνθηκαν οι αναρχικοί από την είσοδο του Εργατικού Κέντρου, που συνέχιζε να είναι μπλοκαρισμένη μέχρι της εννιά (21:00), μια ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της ομιλίας. Όσο ακριβώς χρειάστηκε για να ματαιωθεί η ομιλία.
Οι αντεξουσιαστές ήταν οπλισμένοι με κοντάρια και ορισμένοι από αυτούς του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ξάνθης, φορούσαν τις γνωστές κουκούλες. Οι υπόλοιποι μη κουκουλοφόροι, ήταν από τους όμορους νομούς. Ακουστήκανε συνθήματα πρωτάκουστα που σόκαραν «Είμαστε Τούρκοι» και άλλα παρόμοια, συνθήματα και φειγ- βολάν. Επικεφαλής των Αναρχικών μια καθηγήτρια γυμνασίου της Ξάνθης, το όνομα της οποίας θα έχουμε στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται, η οποία διεύθυνε όλη την δράση των αντεξουσιαστών αναρχικών. Αλήθεια ο υπαλληλικός κώδικας το επιτρέπει αυτό;
Οι παρευρισκόμενοι φίλοι του λαϊκού ορθοδόξου συναγερμού που ήταν πάρα πολλοί, απογοητευμένοι και εξοργισμένοι για την αδυναμία των αρχών, που δεν είναι σε θέση να επιβάλει την τάξη, έφυγαν για τα σπίτια τους ενώ ένα μέρος περίπου τριάντα ατόμων πήγε στα γραφεία του Λ Α.Ο.Σ και ζητούσαν την άδεια να επέμβουν δυναμικά, πράγμα που το απαγόρευσε ο κ. Πλεύρης και τα στελέχη της Ν.Ε. Η ομιλία έγινε με αυτά τα περίπου τριάντα άτομα που δεν πτοήθηκαν, στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ.
…Να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Συνέβη και στο Ηράκλειο όταν η ίδια οργάνωση που αποτελείται από άτομα που τους έχουν κάνει λοβοτομή στον εγκέφαλο με μαρξιστικό νυστέρι, εγκλώβισε τον ίδιο Βουλευτή στο Ξενοδοχείο μη αφήνοντας τον, να πάει σε αίθουσα που ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει. Και εκεί τα ίδια, οι αρχές δεν ήθελαν να επιβάλουν τον νόμο. Είναι άραγε τυχαίο;
Το παρακράτος της αριστεράς, συντηρείται από το ίδιο το κράτος. Εμείς το αντιμετωπίζουμε σαν γελοίο κράτος, διότι δεν είναι σε θέση να επιβάλει το Νόμο τους πολίτες. Αντιμετωπίσαμε ένα κράτος με γελοίους μηχανισμούς. Φάνηκε ότι το παρακράτος είναι εντολοδότης και το κράτος εντολοδόχος. Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτές τις έκνομες καταστάσεις με χαμόγελο, ελπίζοντας σε ανθρώπους που δεν παρασύρονται σε πολιτικά πάθη. Επιτέλους ορισμένοι πρέπει να καταλάβουν, ότι πολιτικός αντίπαλος δεν σημαίνει εχθρός».

Σχετικά Άρθρα