Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ

Πήρε δυνατά …μπρος η υπόθεση των οικοπεδούχων του ΔΕΡΑΣ μετά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης (24 Απριλίου) να παραχωρήσει 28 οικόπεδα συνολικής έκτασης 120 στρεμμάτων στους 94 δικαιούχους βιοτέχνες και να ορίσει το τίμημα των 6.000 ανά στρέμμα σ αυτά που είναι πίσω και 7.000 αυτών που έχουν πρόσοψη στο δρόμο στην περιοχή του πρώην ΔΕΡΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε οικόπεδο θα συστεγαστούν 2, 3 και 4 επιχειρήσεις με συναφή επαγγέλματα. Η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων οριστικοποίησε την τιμή των οικοπέδων Όπως μας ενημερώνει ο κ. Γιάννης Σιούτας, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής αλλά και οργανωτής αυτής της προσπάθειας, δηλαδή να αποκτήσουν οι βιοτέχνες του νομού ένα βιοτεχνικό πάρκο, να μεταστεγάσουν τις επιχειρήσεις τους αποσυμφορίζοντας την πόλη και να αναπτύξουν στην περιοχή του πρώην ΔΕΡΑΣ σ ένα οργανωμένο χώρο την επαγγελματική τους δραστηριότητα: «…η υπόθεσή μας προχωράει πολύ καλά». Ήδη μετά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου μετά από αίτημά μας έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων του νομού η οποία και έχει οριστικοποιήσει την τιμή επικυρώνοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΑΓΩΝΑΣ

Για μεθόδευση που οδηγεί στην «γκριζοποίηση και διχοτόμηση της Θράκης» καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Γεώργιος Π. Παύλου, με αφορμή το δρομολογούμενο πρόγραμμα που αφορά στην «εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία της Θράκης.
Το υπουργείο Παιδείας, καταγγέλλει ο καθηγητής, «μεθοδεύει βήμα προς βήμα την τουρκοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Θράκης», καθώς βάσει του προγράμματος, για την υλοποίηση του οποίου θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη γίνει πρόσκληση στα ΑΕΙ της χώρας ώστε να υποβάλουν προτάσεις: α) Σχεδιάζεται η εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας σε όλα τα δημόσια σχολεία της Θράκης, β) δημιουργούνται δίγλωσσα νηπιαγωγεία, γ) προάγεται η διαφοροποιημένη παιδαγωγική και δ) υποβιβάζεται η ελληνική σε δεύτερη γλώσσα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου ο Σωτήρης Στολίδης;
– «Κόντρα» σε Χατζηευαγγέλου και μάλιστα δυναμικά;;;;
Πάντως το νέο κυκλοφορεί ευρύτατα στη «πιάτσα» και όπου βλέπεις «καπνό» υπάρχει….»φωτιά»!!!
Έχω την εντύπωση πάντως ότι η υποψηφιότητα του Σωτήρη θα κάνει άνω κάτω τον Τόπειρο…

ΜΑΧΗΤΗΣ

Εάν τέθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Τουρκίας, ή έστω Υπουργών, κατά την επίσκεψη Ερντογάν, το ζήτημα της διακρατικής συνεργασίας και συμφωνίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρών του ποταμού Έβρου, σε ποιο επίπεδο και που κατέληξαν οι συζητήσεις αλλά και πότε εκτιμά η Κυβέρνηση ότι θα υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να θέσει επιτέλους το ζήτημα, ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

ΘΡΑΚΗ
Δύο από τα ονόματα των υποψηφίων μελών της τοπικής Ν.Δ που θα συζητηθούν ιδιαίτερα είναι ο Μάριος Κριτσίνης και ο Ηλίας Συμεών νέοι άνθρωποι ζυμωμένοι με την πιάτσα και το πεζοδρόμιο, από μωρά στη βιοπάλη και αφανείς αγωνιστές της ΝΔ. Για πρώτη φορά ανάμεσα στους υποψηφίους και ένας νέος μουσουλμάνος που θα πρέπει να στηριχθεί γιατί όπως πληροφορούμαι- πρόκειται για αξιόλογο στέλεχος με αγάπη για τον τόπο και τη ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα