Γενική

Κάτοικοι Αβδήρων: «Τα Άβδηρα δε συγκρίνονται με τη Γενησέα»

ΠΟΙΟ «ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ» ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΒΔΗΡΑ;

Το δυναμικό παρόν έδωσαν οι κάτοικοι του δήμου Αβδήρων, στην προσπάθειά τους να αντισταθούν στην ανεξήγητη μεταφορά της έδρας του νέου δήμου από τα Άβδηρα στη Γενησέα.
Οι κάτοικοι των οικισμών του δήμου Αβδήρων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία των Αβδήρων, μπροστά στην προτομή του Δημόκριτου, πραγματοποιώντας μαζική διαμαρτυρία, για αυτήν τη χωρίς λόγο μεταφορά της έδρας. Πάνω από 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στον ιστορικό οικισμό του νομού μας, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε αυτήν την ξαφνική αλλαγή της κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με τους κατοίκους, εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.
Για «αόρατο χέρι» και «αόρατο μυαλό» έκανε λόγο η Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη, η οποία έμεινε άναυδη από αυτήν την ανεξήγητη ξαφνική αλλαγή της έδρας του νέου δήμου.
«Η έδρα μετακόμισε. Ξαφνικά ένα αόρατο χέρι πήρε την έδρα από εδώ και την πήγε αλλού. Ο κόσμος ζήτησε αυτήν τη συγκέντρωση, για να μπορέσει να διαμαρτυρηθεί, ζητώντας συγχρόνως και αυτό που θέλει. Εμείς ως δημοτικό συμβούλιο πήραμε τις αποφάσεις μας, ενώ βγήκε και ένα ψήφισμα. Πρέπει να σας πω ότι το δημοτικό συμβούλιο υπέβαλε την παραίτησή του, προς τη δήμαρχο», δήλωσε η Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη.
Ο οικισμός των Αβδήρων, σύμφωνα με την ίδια τη δήμαρχο, πληροί όλες τις προϋποθέσεις εκείνες και μπορεί άνετα να σταθεί ως έδρα του νέου δήμου, αφού υπάρχουν και οι υποδομές.
«Είναι ο μοναδικός δήμος στο νομό, ο οποίος έχει αναπτυξιακό πρόγραμμα, που είναι εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι το 2016, δείχνει τη δυνατότητα προκοπής του δήμου. Ένας που έχει λιμάνια, ιστορία, αρχαιολογικούς χώρους, μουσείο, γυμνάσιο, λύκειο, υπηρεσίες και κυρίως έχει κάνει υποδομή, για να υποδεχθεί το νέο δήμο, είναι κρίμα και είναι ντροπή να κοροϊδευόμαστε. Από τη μια στιγμή που λεγόταν δήμος Δημοκρίτου, με το τεράστιο όνομά του, αυτός ο μεγιστάνας της επιστήμης ντροπιάστηκε και έγινε «μπαλάκι» από τη μια μέρα στην άλλη. Εγώ δεν πιστεύω και δε θέλω να πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση εξαρτάται από τα κόμματα. Αλίμονο αν γίνεται αυτό. Δε θα υπάρχει πρόοδο ποτέ μα ποτέ στην Ελλάδα έτσι», είπε η κ. Τσακίρη.
Η δήμαρχος Αβδήρων αναφέρθηκε και στην «πιπίλα» των κατοίκων της Βιστωνίδας και του Σελέρου, η οποία αφορά στις αποστάσεις των οικισμών, λέγοντας ότι το οδικό δίκτυο είναι πάρα πολύ καλό και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ενώ ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις εννιά προτεινόμενες αλλαγές της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., συμπεριλαμβάνεται και αυτή της εκ νέου αλλαγής της έδρας.

Σχετικά Άρθρα