Γενική

Η αρμόδια Υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει το θέμα του καπνού

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης, Τσετίν Μαντατζή, επισκέφτηκε την Τρίτη 4 Μαΐου μαζί με τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, το Νομάρχη Ροδόπης, Άρη Γιαννακίδη, τον Πρόεδρο της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης- Έβρου, Εσάτ Χουσεΐν, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινοπραξίας, Μεχμέτ Σερήφ, την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση των προβλημάτων που απασχολούν τους καπνοπαραγωγούς των νομών Ροδόπης και Ξάνθης, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην δεινή οικονομική κατάσταση που πλήττει τους καπνοπαραγωγούς μετά και την περικοπή του 50% των άμεσων ενισχύσεων. Ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας κατέθεσε στην Υπουργό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις των βουλευτών και των φορέων των νομών Ροδόπης και Ξάνθης για την στήριξη της καπνοκαλλιέργειας.
Η Υπουργός ενημέρωσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί και τις ιδιαιτερότητες της ποιοτικής καλλιέργειας που παράγεται στην περιοχή της Ροδόπης και Ξάνθης, του μπασμά. Δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει εκτενώς το θέμα του καπνού και θα λάβει όσο το δυνατόν ευνοϊκότερες αποφάσεις για το μέλλον της καλλιέργειας στο πλαίσιο της κοινής αγροτικής πολιτικής και των διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα