Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ

Τη συζήτηση ενός διακομματικού οργάνου στο νομό προτείνει και ζητά να υλοποιηθεί από τα υπόλοιπα κόμματα η ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ξάνθης. Το αίτημα αυτό υποβάλλεται με αφορμή τη δημοσίευση του προσχεδίου Νόμου για τη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» και λόγω της μεγάλης κρισιμότητας των στιγμών που περνά η χώρα μας. Η επιστολή- πρόσκληση που εστάλη προς τις υπόλοιπες Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων στο νομό μας αναφέρει τα εξής. Το κείμενο: «ΠΡΟΣ: ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΑΣΟΚ- ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μετά τη δημοσίευση του προσχεδίου Νόμου για την Αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», και λόγω της μεγάλης κρισιμότητας των στιγμών που περνά η χώρα μας θεωρούμε ότι η νέα τάξη πραγμάτων στην Αυτοδιοίκηση της περιοχής μας πρέπει να είναι προϊόν συναίνεσης και ομοφωνίας σε ότι αφορά τον Νομό Ξάνθης».

ΑΓΩΝΑΣ

Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί με την απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και εργασίας στην μείωση κατά 27% στις τιμές φαρμάκων προκειμένου να νοικοκυρέψουν την οικονομική αιμορραγία και την ασύστολη αύξηση του κόστους της υγείας.
Με τιμές μειωμένες έως και 27% θα πωλούνται τα φάρμακα από την ερχόμενη Δευτέρα. Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι προχωρά με διαδικασίες εξπρές στην ανατιμολόγηση όλων των φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με συγκεκριμένα ποσοστά μείωσης των τιμών ανάλογα με τη σημερινή τρέχουσα τιμή τους.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Αντίδραση όμως για το «Χατζηκαλλικράτης» στο Νομό Ξάνθης, υπάρχει και από τους πρωτοκλασάτους του ΠΑΣΟΚ Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο- Παναγιώτη Σγουρίδη.
Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές στις τοποθετήσεις τους, εκφράστηκαν ανοιχτά και διαφώνησαν με τον «Χάρτη Χατζηκαλλικράτη» στο Νομό Ξάνθης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που λένε ότι «και το μεγαλύτερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης έχει διαφοροποιηθεί έντονα και εκφράζει τις αντιθέσεις του με τις Σωκράτη Ξυνίδη- Τσετίν που στην ουσία ενδιαφέρθηκαν για την πολιτική επιβίωση του Δημάρχου Τοπείρου και της «παρέας» του, παρά για έναν δίκαιο «Καλλικράτη» στο Νομό Ξάνθης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Παράλληλα όμως με τα νέα μέτρα, αυτό που απασχολεί την κοινή γνώμη είναι και ο «Καλλικράτης» που κατά γενική ομολογία έφερε τα πάνω κάτω ξεσηκώνοντας τους κατοίκους για την νέα δομή που επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών. Στην Ξάνθη αρχίζουν και πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας και όπως μαθαίνω, μετά από την διαφωνία ου εξέφρασε ο πρώην βουλευτής, Παναγιώτης Σγουρίδης, διαφωνία εξέφρασε και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος για το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» και την σύσταση- συγκρότηση των Δήμων όπως προτείνεται. Σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης Δήμων και Κοινοτήτων και ΕΝΑΕ βλέπουμε ότι η συμφωνία δεν υπάρχει από κανένα όργανο, οι αντιδράσεις μεταξύ των Δημάρχων, αλλά και του κόσμου, είναι πολλές!!!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη τύπου , που από κοινού έδωσαν στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην Γενισέα, το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασιλης Τσολακίδης. Οι δυο αυτοδιοίκητοι δημοσιοποίησαν τους λόγους της σύσσωμης αντίδρασης του δήμου Βιστωνίδος στο προσχέδιο του «Καλλικρατη» και στις προτάσεις για την συνένωση των τριών δήμων Αβδήρων, Σελέρου και Βιστωνίδας με πρωτεύουσα του νέου δήμου τα Άβδηρα.

Σχετικά Άρθρα