Γενική

«Όχι συνθήκες Κοσόβου στα γήπεδα»

Συνέντευξη και σύσκεψη Γ.Γ. Αθλητισμού στην Ξάνθη

«Μέσα σε εξαιρετικά οικονομικά δύσκολες συνθήκες ο ελληνικός αθλητισμός, όχι μόνο θα σταθεί όρθιος και δυνατός, αλλά θα ανθήσει, γιατί την προσπάθειά μας τη στηρίζει ο εξορθολογισμός, η ανάπτυξη της πολιτικής των χρηματοδοτήσεων σε μια καινούρια και απολύτως υγιή βάση, η σύνθλιψη όλων των δομών του πελατειακού κράτους που κυριάρχησαν στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού και διαδικασίες που θα στηρίξουν τον αληθινό αθλητισμό». Αυτό δήλωσε ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής ευρισκόμενος στην Ξάνθη, την Παρασκευή, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Επίσης τόνισε ότι κινούνται στους εξής άξονες: «Ο αθλητισμός είναι δημόσιο αγαθό, ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Δεν ανήκει στους ισχυρούς, στους παράγοντες, στους πλούσιους».
Ο Γ.Γ. Αθλητισμού αναφέρθηκε στην κατάργηση των χρηματοδοτήσεων σε σωματεία «μαϊμού», σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εκκαθάριση του μητρώου αθλητικών σωματείων που έχει απομακρύνει από τις επιχορηγήσεις αρκετά ανενεργά ή ανύπαρκτα σωματεία.
Σχετικά με την καθυστέρηση χρηματοδότησης του σωματειακού αθλητισμού είπε πως οφείλεται στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία και στην ανάγκη ελέγχου και επανακαθορισμού της βάσης των επιχορηγήσεων προσθέτοντας: «Αντιλαμβανόμαστε τα οφειλόμενα των περασμένων ετών, όμως ζούμε σε δύσκολη περίοδο και έχουν την κατανόηση όλων, γιατί η οργάνωση που προσπαθούμε να επιβάλλουμε θα εξοικονομήσει αρκετούς πόρους για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».
Για την βία στα γήπεδα
Για την βία στα γήπεδα ανέφερε ο Γ.Γ. ότι αποφασίστηκε η αυστηροποίηση πειθαρχικού δικαίου ώστε οι ποινές να βρίσκονται σε ευθεία ανταπόκριση με την έκταση των επεισοδίων και θα καθοριστεί το πλαίσιο οργανωμένης μετακίνησης οπαδών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το ζήτημα της διεξαγωγής των αγώνων δεν μπορεί να γίνεται υπό συνθήκες «Κοσόβου» και να περνούν στο γήπεδο βεγγαλικά κροτίδες και κάθε είδους αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα».
Και κατέληξε: «Αυτά τα ζητήματα σε συνδυασμό με ένα λεπτομερές πλαίσιο μέσα από το οποίο θα προκύπτει δυνατότητα αναβολής και διακοπής αγώνα επειδή εξελίσσονται ή αναμένονται να γίνουν επεισόδια κλίμακας, πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Αν δεν το θελήσει ή δεν το καταφέρει το ίδιο το ποδόσφαιρο, τότε η πολιτεία οφείλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της».
Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή αθλητικών σωματείων όπου επισημάνθηκαν κατά κύριο λόγο οικονομικά θέματα, ενώ ο προπονητής του συλλόγου Τάεκβοντο «Ορέστης Βασίλης» κ. Ανδρέας Χρηστίδης έθιξε το ζήτημα της μοριοδότησης των διακεκριμένων αθλητών και της στήριξης του Αθλητικού Κέντρου Φίλιππος Αμοιρίδης ώστε να φιλοξενεί και βαρέα αθλήματα, αναφέροντας ότι του έχει προταθεί να διοργανώσει Μεσογειακούς Αγώνες τον Οκτώβριο και δεν έχει την ανάλογη υλικοτεχνική υποστήριξη.

Σχετικά Άρθρα