Γενική

Η κοινωνία οδηγείται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση

Με πορείες διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις στην Ξάνθη, καθώς και άλλες πόλεις της χώρας, απάντησαν Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Π.Α.ΜΕ. στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Στην Ξάνθη στην κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ., με περίπου 100 διαδηλωτές, να δηλώνουν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.
Το Π.Α.ΜΕ. χαιρέτισε τα δεκάδες σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα, καθώς και τις επιτροπές αγώνα που έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας. Επίσης χαιρετίζει τους εργάτες, τις εργάτριες, τη νεολαία και τους άνεργους, οι οποίοι ξεπερνώντας την «τρομοκρατία» της εργοδοσίας, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη του, τα διλήμματα και την απεργοσπασία της ΓΣΕΕ έδωσαν τη μάχη μαζί με τις δυνάμεις της περιφρούρησης, για να εκφραστεί η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία που κάλεσε το Π.Α.ΜΕ. Από το πρωί της Πέμπτης μέλη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων του νομού, κάνανε συμβολικό αποκλεισμό σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ξάνθη. Χρειάζεται μαζική κατακραυγή και μαζικός αγώνας από τους εργαζόμενους, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Χρειάζεται από όλους τους εργαζόμενους, με αίσθημα ευθύνης, να πάρουν θέση στον αγώνα, διότι τα χειρότερα έρχονται. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα, κατακρεουργεί τις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και μειώνοντας το ποσό των συντάξεων, ενώ η ανεργία έχει εκτοξευθεί, με την περιοχή μας να κρατάει τα ηνία σε αυτή», δήλωσε το Μέλος της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Ξάνθης Γιώργος Πυργελής.
Από το εργατικό κέντρο Ξάνθης ξεκίνησε η πορεία 100 περίπου διαδηλωτών, που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ προς την κεντρική πλατεία και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ ότι βιώνουν τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά τους μετά τη μεταπολίτευση. Τα μέτρα που προωθούνται από την Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, αφού με αφορμή τη δημοσιονομική κρίση η οποία είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασκήθηκαν και ασκούνται δεκαετίες τώρα στην Ευρώπη και στη χώρα μας, προωθούνται μέτρα που καταργούν ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών των Τραπεζών και των Επιχειρήσεων.

Σχετικά Άρθρα