Γενική

Τραπεζοκαθίσματα: Οι παραβάσεις και ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής

Στην, κατά παρέκκλιση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη και στην αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει τους κανόνες που θεσπίζονται, αναφέρθηκαν τα προ ημερησίας θέματα που εισήγαγαν στη χθεσινή συνεδρίαση οι «Πολίτες για την Αλλαγή». Αύριο θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ για το Δημοτικό Συμβούλιο.
Παρατίθεται ακολούθως η ανάλυση των θεμάτων:
1. Τις μέρες του Πάσχα είδαμε στην κεντρική πλατεία, εξαιτίας της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, να καλύπτεται η κίτρινη λωρίδα των τυφλών. Αφενός δημιουργήθηκε θέμα επί της ουσίας με κάποιον συνδημότη μας, αφετέρου το ζήτημα αναδείχθηκε, έγινε γνωστό και κατακριτέο από τα ΜΜΕ.
Δυστυχώς όμως αργήσατε πάρα πολύ να συμμορφώσετε, όπως οφείλατε, τους καταστηματάρχες που παρενέβησαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία, γεγονός που κατέδειξε την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να επιβάλει αποφάσεις που η ίδια παίρνει, προκειμένου να μην λειτουργούν κάποιοι εις βάρος συμπολιτών μας που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και σημασίας από το σύνολο.
Ερωτάσθε, λοιπόν:
• Σε ό,τι αφορά στην κεντρική πλατεία, έχετε λάβει υπόψιν σας τι ακριβώς επιθυμούν τόσο οι καταστηματάρχες, κυρίως όμως οι συνδημότες μας;
• Έχετε επιδώσει, όπως συναποφασίσαμε, την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου στους καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας, με πρωτόκολλο παραλαβής και σκαρίφημα και έχετε χαράξει τις χρωματιστές λωρίδες, όπως όλοι δεχθήκαμε, προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχος;
2. Αυτή την εποχή ξεπροβάλλουν στους πεζόδρομους και στα πεζοδρόμια της πόλης τραπεζοκαθίσματα και εξέδρες καταστημάτων, τόσο σε μέρη που δεν προϋπήρχαν, όσο και επεκτείνοντας τα ήδη υπάρχοντα, με ρυθμούς που κανείς δεν προλαβαίνει να δει.
Παράλληλα γνωρίζουμε ότι έχετε συστήσει την Επιτροπή Ανάπτυξης Τραπεζοκαθισμάτων, στην οποία μέλος της παράταξής μας ήταν ο κ. Ξυνίδης και τώρα είναι η κ. Πατσίδου, και η οποία Επιτροπή στο 2010 συνεδρίασε μόνον μία (1) φορά.
Θα θέλαμε:
• να μας αναφέρετε αναλυτικά την διαδικασία αδειοδότησης της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε πεζοδρόμια και εξέδρες και
• να μας αποσαφηνίσετε ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητες της Επιτροπής, ποιες του υπεύθυνου Αντιδημάρχου και ποιες των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολεοδομίας του Δήμου μας, με την χρονική ακολουθία αυτών, καταδεικνύοντας μας το καθεστώς που επικρατεί και επιδεικνύοντάς μας τα έγγραφα που επικαλείστε προφορικά όταν τίθεται ανάλογο θέμα. Μήπως τελικά και η παραπάνω Επιτροπή υπάρχει για καθαρά τυπικούς λόγους και δεν συνεδριάζει για να μην σας εμποδίσει να αναπτύσσετε πελατειακές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων;
• Επίσης, αναφέρετε μας την κοστολόγηση των αδειών αυτών, το ύψος των δημοτικών τελών καθώς και αν αυτά καταβάλλονται από όλους ανεξαιρέτως.
• Όσοι καταστηματάρχες δεν είναι συνεπείς τι κυρώσεις έχουν και τι ενέργειες γίνονται από την Δημοτική Αρχή προκειμένου να εισπραχθούν τα οφειλόμενα;

Σχετικά Άρθρα