Γενική

Οι δικαιούχοι θα μπουν σε κληρωτίδα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκίνησε στο Κ.Ε.Π. του Δήμου Ξάνθης η υποβολή των αιτήσεων για τα προγράμματα της «αγροτικής εστίας 2010», στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν 200.000 δικαιούχοι του Ο.Γ.Α.
Τα προγράμματα εγκρίθηκαν ύστερα από απόφαση του υπουργού εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης και έχουν ως στόχο τη διαρκή αναβάθμιση και την ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών, προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στα προγράμματα ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Απριλίου, με καταληκτική ημερομηνία τη 14 η Μαΐου, ημέρα Παρασκευή. Οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 200.000 ασφαλισμένους, με τον όρο να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, καθώς και συνταξιούχοι του οργανισμού και μέλη των οικογενειών τους.
«Από τις 12 του μηνός ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων των αγροτών, για τα προγράμματα της αγροτικής εστίας. Πρόκειται για οκταήμερες διακοπές με 7 διανυκτερεύσεις, για τετραήμερες κρουαζιέρες, για εκδρομικά προγράμματα, καθώς και για ένα επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο. Οι ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α. και οι συνταξιούχοι αυτού, θα πρέπει να έρθουν αυτοπροσώπως με τις ταυτότητές τους, το βιβλιάριο ασθενείας θεωρημένο για το 2010 και με ένα απόκομμα είτε της σύνταξης, είτε πληρωμής των εισφορών στον Ο.Γ.Α. Αν τα βιβλιάρια δεν είναι θεωρημένα για το 2010, δεν μπορούν να κάνουνε την αίτηση», δήλωσε η Προϊσταμένη του Κ.Ε.Π. του Δήμου Ξάνθης Αικατερίνη Λαλίνη.
Εφόσον τελειώσει η απογραφή των δικαιούχων, θα γίνει κλήρωση στην υπηρεσία της αγροτικής εστίας του Ο.Γ.Α. και στη συνέχεια θα αποσταλούν τα ονόματα των κληρωθέντων στο Κ.Ε.Π., απ’ όπου θα μπορούν να παραλάβουν τα δελτία, προσκομίζοντας το αντίγραφο της αίτησης και την ταυτότητά τους. Οι κληρωθέντες θα επιλέξουν τον προορισμό της αρεσκείας τους, μέσα από τον κατάλογο των συμβεβλημένων ξενοδοχείων, ο οποίος θα αποσταλεί στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, τα οποία ισχύουν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2010, είναι οι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α., οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και οι χήρες και τα ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη, λόγω θανάτου του ασφαλισμένου ή του συνταξιούχου του Ο.Γ.Α.
Το εκδρομικό πρόγραμμα των τριήμερων εκδρομών, απαιτεί συνεισφορά του δικαιούχου κατ’ ανώτατο όριο 20 ευρώ ανά άτομο και ανά εκδρομή. Οι τετραήμερες κρουαζιέρες έχουν προορισμό τα νησιά του Αιγαίου με όλα τα έξοδα πληρωμένα και με πλήρη διατροφή εντός του πλοίου. Το επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο δεν απαιτεί καμία συνεισφορά και απευθύνεται σε αυτοτελώς απασχολούμενους αγρότες ηλικίας 21 έως 64 ετών.

Σχετικά Άρθρα