Γενική

Οι ένοικοι έπιασαν τον κλέφτη

Σκηνές φαρ ουέστ στην οδό Ανδριανουπόλεως

Ρεπορτάζ Μαίρη Δαληκριάδου

Τρομοκρατημένοι είναι οι Ξανθιώτες και οι ειδικά οι κάτοικοι της οδού Ανδριανουπόλεως, αφού είδαν μπροστά στα μάτια τους το περιστατικό όταν ένας διαρρήκτης επιχείρησε να κλέψει δύο διαμερίσματα του πρώτου και δεύτερου ορόφου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Το περιστατικό συνέβη στις 9 η ώρα το Σαββατόβραδο, όταν ένας διαρρήκτης ο οποίος διαμένει στην Κομοτηνή παραβίασε την εξωτερική είσοδο της πολυκατοικίας, ανέβηκε στον πρώτο όροφο παραβίασε την είσοδο του διαμερίσματος μπήκε μέσα αφαίρεσε όλα τα χρυσαφικά της οικογένειας, ανέβηκε στο δεύτερο όροφο παραβίασε την είσοδο του διαμερίσματος παίρνοντας μαζί του ότι πολύτιμο βρήκε.
Η οικογένεια του πρώτου ορόφου εκείνη την ώρα επέστρεφε στο σπίτι μετά μια μονόωρη απουσία. Τους έκανε εντύπωση την παραβιασμένη πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας και την διόρθωναν όταν ο διαρρηκτής κατέβαινε τις σκάλες για να φύγει με τα κλεμμένα αφού έκανε την δουλειά του, όμως ο τρόπος του, κίνησε υποψίες στην οικογένεια και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Μετά από πάλη μεταξύ του γιου της οικογένειας και του διαρρήκτη τελικά τον έπιασαν ακινητοποιώντας τον στο έδαφος.
Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας αφού σε λίγα λεπτά κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη και έφτασαν επιτόπου 4 περιπολικά και 4 μηχανές θυμίζοντας σκηνές φάρ ουέστ…
Αμέσως του πέρασαν χειροπέδες και τον είχαν για αρκετή ώρα στο έδαφος. Ο κόσμος μετά τον θόρυβο βγήκε από τα διαμερίσματα και μαζεύτηκε γύρω από τον κλέφτη όπου ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία για την αποφυγή και άλλων διαρρήξεων.
Επάνω του βρέθηκαν όλα τα κλεμμένα και μια μεγάλη αρμαθιά κλειδιά. Σε ερώτηση αστυνομικών πως μπήκε μέσα στην πολυκατοικία και στα σπίτια, είπε ότι μπήκε με τα κλειδιά αφού είχε από όλα τα μεγέθη και τα σχέδια, πράμα που σήμαινε ότι ήταν επαγγελματίας διαρρήκτης.
Αμέσως μετά τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης, ενώ οι αστυνομικοί έψαχναν για αρκετή ώρα μετά το αυτοκίνητό του μάρκας Smart το οποίο είχε παρκάρει λίγα τετράγωνα πιο πάνω κατά δήλωσή του εκείνη την ώρα. Τα χρυσαφικά και όλα τα κλοπιμαία βρέθηκαν επάνω του και τα αναγνώρισε αμέσως η ιδιοκτήτρια του πρώτου ορόφου.
Όλοι οι κάτοικοι τρομοκρατήθηκαν από το γεγονός αφού οι διαρρήκτες μπαίνουν εύκολα στα σπίτια του κόσμου ακόμη και με θωρακισμένες πόρτες και συναγερμούς.

Σχετικά Άρθρα