Γενική

Έδώ πολυτεχνείο!!!

Δελτίο Τύπου της Δ.Α.Π.- Ν.Δ.Φ.Κ.
«Εδώ και πολλά χρόνια αποτελούσε κοινή μαρτυρία όλων μας πως ο ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης έπασχε. Τα προβλήματα αμέτρητα, από σοβαρότερα όπως η ανυπαρξία εκπροσωπήσεων έως και την έλλειψη δομημένων διαδικασιών που οδηγούσαν σε ανυπαρξία και πολιτικό μαρασμό.

Πολλές ομάδες φοιτητών κατά καιρούς προσπάθησαν να πλησιάσουν την λύση του προβλήματος αλλά πάντα έβρισκαν εμπόδια με αθέμιτα μέσα που τους φίμωναν. Επιτέλους όμως, μετά από συντονισμένη δράση την εφετινή χρόνια έχουμε την δημιουργία νέων Συλλόγων.

Ως ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Ξάνθης εισακούσαμε και ενστερνιστήκαμε τη θέληση των φοιτητών και υποστηρίζουμε μαζί τους την ίδρυση νέων συλλόγων. Άλλωστε αυτό αποτελεί πάγια πολιτική μας θέση την οποία έχουμε διατυπώσει επανειλημμένως με κάθε ευκαιρία τόσο στα όργανα του Ενιαίου Συλλόγου όσο και στο πανεπιστήμιο. Στηρίζουμε την δημοκρατική άποψη για συσχετισμό δυνάμεων ανά τμήμα (όπως συμβαίνει και σε όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια) και παρέχουμε πολιτική στήριξη και προστασία στην κίνηση αυτή.

Στόχος φυσικά είναι οι Σύλλογοι αυτοί, να εκπροσωπήσουν όλους τους φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και να αγωνιστούν για τη δημιουργία μιας δομής οργάνωσης όπου θα εκφράζει και θα εργάζεται προς το συμφέρον όλων των φοιτητών, άμεσα και καθημερινά. Είναι μια καθ όλα νόμιμη κίνηση με αμιγώς πολιτικά και ακαδημαϊκά κριτήρια.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτητικές παρατάξεις να σταθούν δίπλα σε αυτό το αυθόρμητο εγχείρημα των φοιτητών, σεβόμενή την ιστορία και τις αξίες του φοιτητικού κινήματος της Ξάνθης.
Ας χτίσουμε μαζί το Πολυτεχνείο που μας αξίζει».

Η στήλη μας θα αναδημοσιεύει όλες τις ανακοινώσεις, όλων των πολιτικών δυνάμεων μέσα στο Πολυτεχνείο του Δημοκρίτειου, παρά τις όποιες διαφωνίες ή ενστάσεις του γράφοντα. Σύντομα αναμένουμε απάντηση και από τη σπουδάζουσα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και με αυτό το θέμα.

Εξελίξεις υπάρχουν και με την ημερομηνία των Φοιτητικών Εκλογών αφού έχουμε κεντρική συνάντηση όλων των πολιτικών παρατάξεων στην Αθήνα για το καθορισμό τους. Οι φετινές Φοιτητικές Εκλογές θα αποκτήσουν ευρύτερο πολιτικό χαρακτήρα αφού κάθε παράταξη θα προσπαθήσει να δείξει τα ποσοστά της ως αποδοχή ή στήριξη των μέτρων της νέας κυβέρνησης.

Προφανώς η νεολαία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέλει να αυξήσει τα ποσοστά της ως νεανική απόδειξη στήριξης των μέτρων της Κυβέρνησης από τους φοιτητές, η ΔΑΠ ως ενθαρρυντικό μήνυμα ανάκαμψης της Νέας Δημοκρατίας μετά το στραπάτσο των Εθνικών Εκλογών, η Πανσπουδαστική ως ισχυροποίηση του πόλου που καταδικάζει τα μέτρα ως αντιλαϊκά και το μπλοκ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει των ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Ν.Δ.- Ε.Ε.. Λογικό επόμενο όλες οι δυνάμεις να προτείνουν ως ημερομηνία διεξαγωγής εκείνη τη μέρα που θεωρούν ότι τους εξυπηρετεί να καταγράψουν το καλύτερο αποτέλεσμα…

Τζώτζης Βασίλης
Φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής

Σχετικά Άρθρα