Γενική

Οχήματα και τραπεζάκια στο «στόχαστρο» των κατοίκων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Παλιάς Ξάνθης, με σκοπό να του εκφράσουν τα παράπονά τους, τα οποία αφορούν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, πάνω στα πεζοδρόμια, καθώς και στα τραπεζοκαθίσματα.
Η συνάντηση των κατοίκων με το δήμαρχο έγινε μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο, το πρωί της Πέμπτης, όπου παραβρέθηκαν μέλη του Συλλόγου της Παλιάς Πόλης και κάτοικοι αυτής, οι οποίοι δήλωσαν αγανακτισμένοι, για την επικρατούσα κατάσταση στην Παλιά Ξάνθη.
Βασικό αίτημα των κατοίκων ήταν η διάβαση, η οποία ξεκινάει από την πλατεία Αντίκα και καταλήγει στο «νησάκι» και έχει σκοπό να εξυπηρετεί είτε τα άτομα με ειδικές ανάγκες, είτε τα παιδικά καροτσάκια. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο δήμαρχο, λέγοντας ότι το πεζοδρόμιο είναι μονίμως κατειλημμένο από σταθμευμένα οχήματα, καθώς και από τραπεζοκαθίσματα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία πεζών να γίνεται σχεδόν αδύνατη.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και επαγγελματίες της Παλιάς Ξάνθης, οι οποίοι ανέφεραν ότι, πρέπει να βρεθεί μια λύση για όλους, αφού δεν είναι δυνατό να κλείσουν τα καταστήματά τους και πρότειναν συγχρόνως μια συνάντηση, για να βρεθεί η «χρυσή τομή».
«Η απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί μέσα στο δρόμο. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες είπαν τις θέσεις τους και από εκεί και πέρα θα βρεθούμε για να συζητήσουμε και να δούμε με ποιον τρόπο, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία και αναγνωρίζω. Θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητας στους πεζούς και όχι στα αυτοκίνητα. Το μεγαλύτερο μέρος της Παλιάς Ξάνθης καταλαμβάνεται από αυτοκίνητα, τα οποία σταθμεύουν σε μέρη, όπου απαγορεύεται και έτσι δημιουργείται μια άσχημη κατάσταση», δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.

Σχετικά Άρθρα