Γενική

Χ. Πούλιος: «Για την ταμπακέρα ούτε λόγος»

Δήμαρχος: «Η πολιτική δεν είναι χόμπυ, ούτε πυροτέχνημα»

«Για εμάς η πολιτική δεν είναι χόμπι, δεν είναι πυροτέχνημα» τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, κατόπιν όσων είδαν το φως της δημοσιότητας από τη δημοτική παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ». Επίσης ανέφερε ότι τις απαντήσεις θα της λάβει η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο κ. Πούλιος σε απάντηση του τόνισε: «Μα και φυσικά η πολιτική για εσάς και τη στενή παρέα σας στο Δήμο δεν είναι «χόμπι». Δυστυχώς για όλους εμάς τους δύσμοιρους, ερασιτέχνες, Πολίτες, η πολιτική για εσάς είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!! Γι αυτό και γαντζωθήκατε στις καρέκλες και στους θώκους της εξουσίας επί τόσα χρόνια τώρα. Γι αυτό και ουσιωδώς διαφέρουμε και στη φιλοσοφία και στις πρακτικές μας κύριε Στυλιανίδη!!»
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στυλιανίδη έχει ως εξής:
«Ο Δήμαρχος Ξάνθης ως πρόσωπο και ως θεσμός δεν μπορεί να κατευθύνεται ούτε από δημοσιεύματα, ούτε από επιθυμίες πολιτικές ή προσωπικές κάποιων.
Ως Δημοτική Αρχή, λειτουργούμε με πρόγραμμα και στρατηγική προς όφελος των δημοτών μας και μόνο.
Όμως, η πλευρά της αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να καλύψει το δικό της πολιτικό κενό απέναντι στην κοινωνία, μη έχοντας ουσιαστικές προτάσεις και θέσεις για τα ζητήματα του τόπου, προσπαθεί και ακολουθεί δημοσιεύματα που έχουν άλλο στόχο από τον πραγματικό.
Ως Δήμαρχος, δήλωσα προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι θέματα σοβαρά, που απαιτούν εμπεριστατωμένες απαντήσεις, θα απαντηθούν τότε που ο Δήμαρχος κρίνει ότι πρέπει να συμβεί αυτό.
Σε καμία περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι η πολιτική αρένα, στην οποία ο καθένας θα λέει ότι θέλει, όπως θέλει και μόνο για να βρίσκεται στην πολιτική επικαιρότητα.
Θυμίζω δε στην αντιπολίτευση και δη στην παράταξη του κου Πούλιου, ότι έχει σε κάθε νομικό πρόσωπο, συμβούλους ή μέλη του συνδυασμού του, που είχαν και έχουν πρόσβαση σε όσα στοιχεία ζητούν, που συμμετείχαν και συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων, τον παραπέμπω δε εκεί για να ενημερωθεί καλύτερα.
Γνωρίζω ότι οι επόμενες ημέρες και μέχρι τις εκλογές, θα είναι έντονες από πολιτικής άποψης και η αντιπολίτευση, στερούμενη λόγων και προτάσεων θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αμαυρώσει την εικόνα του Δήμου Ξάνθης, εκμεταλλευόμενη και την υπάρχουσα οικονομική κρίση, διογκώνοντας περισσότερα τα γεγονότα, επενδύοντας στην ευαισθησία του πολίτη.
Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο τους.
Για εμάς, πολιτική δεν είναι πυροτέχνημα, δεν είναι χόμπι.
Για εμάς η πολιτική είναι λειτούργημα προς όφελος όλων των Ξανθιωτών.
Αυτό τους ενοχλεί και εμείς αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όλα τα έργα, όλες οι δράσεις, δικαιώθηκαν και θα δικαιώνονται στο χρόνο.
Τις απαντήσεις που ζητά όμως ο κ. Πούλιος και η παράταξή του, θα τις λάβουν στο δημοκρατικό πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου και μόνο».
Για την ταμπακέρα ούτε λόγος
Ο κ. Πούλιος στην απάντηση του επεσήμανε: Το «στρίβειν» δια της πλαγίας δε σας σώζει πια! Είστε στο ίδιο κάδρο με όλους αυτούς που χρόνια τώρα συνεργάζεστε και συγκαλύπτετε. Είχατε πολλές ευκαιρίες στα τρία αυτά χρόνια να απεμπλακείτε από τα «βαρίδια» και δεν το κάνατε. Προφανώς επειδή είστε συνυπεύθυνος και τους έχετε ανάγκη.
…Δυστυχώς για εσάς, τα στοιχεία είναι συντριπτικά εις βάρος σας. Είστε συνυπεύθυνος πια, σε μια σκανδαλωδώς και με πλήρη αδιαφάνεια διοικούμενη Δημοτική Επιχείρηση και τις όποιες δικαιολογίες σας καλύτερα να τις ετοιμάσετε όχι ως πολιτική απάντηση αλλά ως απολογία».

Σχετικά Άρθρα