Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ

Πάλι μια από τα ίδια στη ΣΕΚΑΠ! Μετά την εποχή Παππά, Κοντού, Ράπτη, σήμερα διαπιστώνουμε ότι κανένας από τους «πράσινους» δεν έχει πρόθεση ν αλλάξει κάτι αφού το… παλιό ζει και βασιλεύει!!! Και απλά άλλαξαν οι ρόλοι…Το νέο…πολιτικό ήθος που μας είχε υποσχεθεί ο νέος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης, στηλιτεύοντας τους «παλαιοκομματικούς» και τις «παρέες» των γνωστών αγροτοσυνεταιριστών που κατάντησαν το Συνεταιριστικό Κίνημα, σε κίνημα οικογενειοκρατίας, ρεμούλας και σκοτεινής διαχείρισης, «ξεχάστηκε» στις προεκλογικές δεσμεύσεις…

ΕΜΠΡΟΣ

Έβαλε λουκέτο στην «Ελπίδα» η κα Σουλεϊμάνογλου Σαμπιχά, πρόεδρος του Πολιτικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών «Η Ελπίδα» αναστέλλοντας όλες τις δραστηριότητες που ανέπτυσσε όπως μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στην Ελληνική Γλώσσα για παιδιά και ενήλικες, Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, Προγράμματα Επιχειρηματικότητας, επιδοτούμενα Σεμινάρια κ.ά. Να σημειώσουμε ότι ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ρομά Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα» είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2006 ύστερα από πρωτοβουλία 20 γυναικών από τον οικισμό του Δροσερού. Επιθυμία και ανάγκη αυτών των γυναικών ήταν να δημιουργήσουν ένα θεσμικό όργανο, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να εκφραστούν συλλογικά ως Ρομά γυναίκες με δικαιώματα και υποχρεώσεις μέσα στην ελληνική κοινωνία και κύριος στόχος του Συλλόγου είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για τα 1200 παιδιά του οικισμού.

ΑΓΩΝΑΣ

Την αγωνία του για την εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» εκφράζει μέσα από την εφημερίδα μας ένας γονιός, που στέλνει του παιδί του στη Σχολή Χορού της Στέγης Γραμμάτων του Δήμου Ξάνθης, η οποία και φιλοξενείται εκεί. Θέλοντας να δημοσιοποιήσει τις όποιες ανησυχίες του και παρατηρήσεις, αλλά και να πάρει και τις σχετικές απαντήσεις από την αρμόδια τοπική αρχή, μας απέστειλε και το παρακάτω κείμενο. Τα στοιχεία του γονέα και αναγνώστη του «Α» είναι στη διάθεσή μας για όποιον τα ζητήσει. Καλό θα ήταν ο Οργανισμός Άθλησης του Δήμου Ξάνθης και ο πρόεδρός του να λάβουν σοβαρά υπόψη τα όσα παρακάτω επισημαίνει ο συμπολίτης μας.

ΘΡΑΚΗ

Το κυοφορούμενο εκλογικό σύστημα γερμανικού τύπου, αποβλέπει στην ενίσχυση του αρχηγοκεντρισμού με την εισαγωγή της λίστας στις ευρείες περιφέρειες και τις 180 μονοεδρικές περιφέρειες.

Σχετικά Άρθρα