Γενική

Η δημοκρατική ελευθερία των μειονοτήτων στην Ελλάδα

Γράφει ο Μενέλαος Καρυωτάκης

Φήμη είναι, ότι διαδίδεται από στόμα σε άτομα ή από γραπτή ανεξακρίβωτη είδηση. Η φήμη αποτελεί ασφαλή μορφή παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Το σύνδρομο της φήμης συναντάμε καθημερινά σε όλες τις δραστηριότητες και τις εκφάνσεις της ζωής. Σαν εμπράγματη ενέργεια η φήμη επαληθεύει (καλή φήμη) ή αποκρύπτει ή διαστρεβλώνει την αλήθεια προβάλλοντας το ψευδός.
Ενέργειες και αποτελέσματα κάποιας φήμης τα συναντάμε συνήθως στις πολιτικές διαδικασίες κάποιας εξουσίας. Για να είμεθα συγκεκριμένοι: Στον Ελληνικό πολιτικό χώρο ακούμε ή διαβάζουμε στα Μέσα Ενημέρωσης διάφορες φήμες, οι οποίες επαναλαμβανόμενες, τελικά γίνονται πιστευτές.
Υπήρχε και υπάρχει η φήμη στο πολιτικοδιπλωματικό επίπεδο ξένων χωρών, ότι οι Μειονότητες που διαβιούν στην Ελλάδα, και ιδίως οι Μουσουλμάνοι το θρήσκευμα, καταπιέζονται με όλα τα συναφή δυσφημιστικά σλόγκαν για την χώρα μας.
Αυτοί όμως που καθημερινά αντικρίζουν την πραγματικότητα, αυτό το γεγονός των φημών τους εξοργίζει και τους απογοητεύει, διότι, αυτοί που έχουν την υποχρέωση να προβάλλουν την πραγματική εικόνα της διαβίωσης των Μειονοτήτων στην Ελλάδα, είτε από άγνοια, είτε από λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς, ενισχύουν τις ψευδείς φήμες, οι οποίες λέγονται και γράφονται σε επίσημες εκθέσεις ακόμη και φίλων Κρατών.
Όταν δεν ενεργούμε σωστά, και εννοούμε στο πολιτικοδιπλωματικό επίπεδο και αφήνουμε να διαδίδεται η φήμη ότι, οι Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα καταπιέζονται και αδικούνται, ενώ συμβαίνει το αντίθετο: Διαβιούν εν ειρήνη και απολαμβάνουν τα Δημοκρατικά τους δικαιώματα με πνεύμα και πράξη ισοπολιτείας και ισονομίας.
Από τα πολλά στοιχεία που υπάρχουν και αποδεικνύουν περιτράνως την Δημοκρατική ελευθερία των Μειονοτήτων στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να δημοσιευθεί σε όλες τις Διπλωματικές Αποστολές και η φωτογραφία της εφημερίδας ΖΑΓΑΛΙΣΑ της 10 ης Νοεμβρίου 2009.
Η υπόψη φωτογραφία παρουσιάζει: ότι στις 10.11.09 και ώρα 10 πρωινή το πολυτελές υπηρεσιακό ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ αυτοκίνητο του Δημάρχου ΦΙΛΤΡΑΣ Κομοτηνής, Χασάν Κιασήφ είναι παρκαρισμένο παράνομα στην οδό Ιώνων της Κομοτηνής, πλησίον του Τουρκικού Προξενείου.
Σύμφωνα με την Κινέζικη παροιμία «Μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις». Η υπόψη φωτογραφία είναι αρκετή να αποδείξει το Δημοκρατικό καθεστώς που απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, ανεξαρτήτως Θρησκεύματος.
Είναι δείγμα της πραγματικότητας: Ότι οι Μουσουλμάνοι Έλληνες απολαμβάνουν στον υπέρτατο βαθμό τα αγαθά της Δημοκρατίας, ώστε πολλές φορές έχουν την ευχέρεια να προβαίνουν και σε κάποιες παρανομίες, απόρροια της Δημοκρατικής Ελευθερίας που απολαμβάνουν στην Ελλάδα, την οποία στερούνται σε γείτονες χώρες.
Η ΖΑΓΑΛΙΣΑ είναι μηνιαία Πομάκικη εφημερίδα, η οποία εκδίδεται στη Κομοτηνή.
Παρορμητική αιτία να γράψω την παρούσα επιστολή ήταν ότι: Όλες οι απογευματινές εφημερίδες των Αθηνών, αλλά και της Περιφέρειας, της 26ης Νοεμβρίου 2009 δημοσίευσαν πρωτοσέλιδα τις δριμύτατες κατηγορίες του κ . Δ. Δρύτσα « αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών προς την απελθούσα Υπουργό Εξωτερικών: Ότι οι κακοί διπλωματικοί χειρισμοί της, δημιούργησαν καθεστώς ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Σχετικά Άρθρα