Γενική

Ξεχωριστή εκδήλωση για ΑΜΕΑ και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, την COSMOTE και την evalue

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, η COSMOTE και η e- value, συνδιοργανώνουν μια ξεχωριστή εκδήλωση, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009, στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», με αφορμή την παράδοση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τη δημιουργία εργαστηρίου πληροφορικής, για Άτομα με ειδικές ανάγκες και για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κύριος σκοπός η συμβολή στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Θράκης, αλλά και η ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες.
Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις δύο χρόνια πριν, αποκαλύπτει πως το 65% του ελληνικού πληθυσμού δεν έχει καμία επαφή με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παρόλο που η γνώση των νέων τεχνολογιών συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας. Ακόμα και οι νέοι, μεταξύ 16 και 24 ετών, που είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, υστερούν σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους της ηλικίας τους. Σε αυτή την κατηγορία ο ψηφιακός αναλφαβητισμός της χώρας μας φτάνει το 32%, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι μόλις 10%.
Πιο ζημιωμένες από αυτή την κατάσταση είναι οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Διαπιστώθηκε πως η καταπολέμηση της ανεργίας και ή άρση της κοινωνικής απομόνωσης μπορούν να αντιμετωπισθούν με προγράμματα ψηφιακής εγγραμματοσύνης. Με τα μαθήματα εκμάθησης Υπολογιστών και Διαδικτύου και την πρόσβαση σε υπολογιστικές και διαδικτυακές υποδομές θα ενισχυθεί η μορφωτική σκευή των ατόμων αυτών και θα διευρυνθούν ο πολιτιστικός τους ορίζοντας και το επικοινωνιακό τους σύμπαν.
Η τεχνολογία έχει εισχωρήσει δυναμικά στην καθημερινότητά μας και εμείς από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα μέλη των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων στη Θράκη να μπορέσουν να ενισχύσουν τη θέση τους.

Σχετικά Άρθρα