Γενική

Στα 10.000 ευρώ ανέρχονται οι ζημιές

Πυρκαγιά προκλήθηκε στο φυτώριο του Δήμου Ξάνθης πιθανόν από τσιγάρο

Φωτιά ξέσπασε προχθές στο φυτώριο του Δήμου Ξάνθης, στην περιοχή των πετρελαιοαποθηκών. Η φωτιά προκλήθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας πιθανότατα από αναμμένο τσιγάρο, πίσω από τον ΟΑΕΔ. Στο σημείο έσπευσε αμέσως η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά, η οποία όμως έκαψε αρκετά στρέμματα με φυτά. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, συμμετείχαν και οχήματα του Δήμου Ξάνθης, τα οποία κλήθηκαν να βοηθήσουν.
Σοφία Καραγιαννίδου: «Η ανταπόκριση των μονάδων πυρόσβεσης υπήρξε άμεση»
Στο φυτώριο βρέθηκε αμέσως και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πρασίνου Σοφία Καραγιαννίδου, η οποία παρακολουθούσε από κοντά τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.
«Έπιασε φωτιά έξω από το φυτώριο, πίσω ακριβώς από τον ΟΑΕΔ. Προφανώς κάποια άτομα κάπνιζαν και ρίξανε το τσιγάρο ή άναψαν φωτιά για παιχνίδι, δε γνωρίζω ακριβώς, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά. Η πυροσβεστική ήρθε αμέσως εδώ, καθώς και τα 2 σκαπτικά οχήματα του δήμου», ανέφερε η κ. Καραγιαννίδου, ευχαριστώντας συγχρόνως όλους, οι οποίοι βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 4.000 φυτά ανάμεσά τους δεντρολίβανα, πασχαλιές, λεβάντες, φλαμουριές και άλλα δέντρα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ποσό των ζημιών ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα