Γενική

«Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα»

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ξάνθης από το Δήμο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Σε μία όμορφη εκδήλωση παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π», το βιβλίο με τίτλο: «Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα», σε επιμέλεια του συγγραφέα Δημήτρη Μαυρίδη και του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρου Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ). Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ Δημήτρης Σταμάτης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, οι οποίοι με ιδιαίτερη χαρά τίμησαν την παρουσίαση του βιβλίου. Πρόκειται για ένα βιβλίο, μέσα από το οποίο παρουσιάζεται η ιστορία της Ξάνθης, από την αρχαιότητα έως σήμερα, ενώ περιέχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Το βιβλίο παρουσίασε ο Γεν. Γραμ. Περιφ. ΑΜΘ Δημήτρης Σταμάτης, οι συγγραφείς Δημήτρης Μαυρίδης και Ευάγγελος Χεκίμογλου, οι επίκουροι καθηγητές του ΔΠΘ Γεώργιος Πατρίκιος και Μάρω Γιαννοπούλου, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΠΑΚΕΘΡΑ Στυλιανός Σκιας, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβ. Ξάνθης Θεολόγος Καλαϊτζής.
Μιχάλης Στυλιανίδης: «Μέχρι σήμερα είχαμε μια σοβαρή έλλειψη παρουσίασης της πόλης της Ξάνθης»
Με τη χαρά «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπό του εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, αφού όπως είπε, πρόκειται για το πρώτο βιβλίο, το οποίο περιέχει την ιστορία της Ξάνθης από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, ενώ αναφέρθηκε και στα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, ο οποίος είπε ότι: «Σπάνια δημοτικές αρχές έχουν τέτοια βιβλία για την πόλη τους».
Ο Δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε: «Έχουμε μία πλήρη αναφορά στη νεότερη Ξάνθη, από την εποχή της δημιουργίας της σημερινής παλιάς πόλης, μέχρι σήμερα, που μπορούμε να παρουσιάσουμε και στοιχεία της σύγχρονης πόλης».
Η ομάδα που επιμελήθηκε το βιβλίο, αναφέρεται κατά κάποιον τρόπο και στην προοπτική και στο μέλλον της Ξάνθης.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα