Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Τα όργανα και τα γνήσια παπαγαλάκια της Άγκυρας με πρωτομάστορα τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ δίνουν τελευταία ένα ρεσιτάλ μίσους και αντεθνικών δηλώσεων με συχνή παρουσία σα να είναι ηγέτης ενός παρακράτους και δηλώσεις εμπρηστικές που σε οποιοδήποτε πολιτισμένο κράτος θα είχαν εκπνεύσει από καιρού όλα τα περιθώρια ανοχής. Σε μία ανακοίνωση που υπογράφει η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρός της Αχμέτ Μετέ κάνοντας επίκληση σε εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν τον τελευταίο χρόνο, ζητάν την άμεση αναγνώριση των σωματείων με τον όρο «τουρκικός». Μιλά για την κατάργηση του 3% στις εθνικές εκλογές και κατάργηση των υπερνομαρχιών, αναγνώριση των ψευτομουφτήδων με την διπλή τους ιδιότητα και κατάργηση του νόμου περί διορισμού των ιεροδιδασκάλων. Και συνεχίζει επαναφέροντας το θέμα των… 60.000 δήθεν ανιθαγενών, ζητά την ίδρυση μειονοτικών νηπιαγωγείων και η εκπαίδευση να γίνεται και στην τουρκική γλώσσα και αφού λύνει τα δικά του θέματα ζητά και αναγνώριση μειονοτικού καθεστώτος σε Ρόδο και Κω.
Χρόνος

Μας έκανε μεγάλη εντύπωση η ακρίβεια στην αναχώρηση των δρομολογίων της AGEAN, σε σύντομο ταξίδι που κάναμε στην Αθήνα αεροπορικών τις προηγούμενες μέρες. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή τώρα sτον ανταγωνισμό μπαίνουν κι άλλες αεροπορικές εταιρείες και διεκδικούν μερίδιο από την πίττα. Αλλά και γενικά δεν έχουμε παραδείγματα τακτικών καθυστερήσεων στην εταιρεία αυτή. Αντίθετα στην Ολυμπιακή, όλα τα προηγούμενα χρόνια πιο πολλά ήταν τα δρομολόγια που έφευγαν με καθυστέρηση, παρά αυτά που έφευγαν στην ώρα τους. Ενώ βρισκόμασταν στο αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος και χαιρόμασταν στην διαπίστωση ότι και στην επιστροφή ετοιμαζόμασταν να φύγουν με την AGEAN στην προγραμματισμένη ώρα, ακούσαμε από τα μεγάφωνα να λένε, ότι το δρομολόγιο τάδε της Ολυμπιακής Αεροπορίας Θα έχει μισή ώρα καθυστέρηση, λόγω της καθυστερημένης άφιξης του αεροσκάφους,
Καθημερινό Τύπος

Πάντως, τα όσα προηγήθηκαν των εγκαινίων της’ «Θράκη» προφανώς ταρακούνησαν τους τοπικούς φορείς που ήδη σχεδιάζουν για την έκθεση του 2010. Το ζήτημα είναι αν ταρακουνήθηκε και η ΔΕΘ… Μπα, μεγάλος οργανισμός, λίγο δύσκολα να τα αισθανθεί αυτά… Σε κάθε περίπτωση, είτε η ΔΕΘ θα αποφασίσει να κάνει την έκθεση σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς είτε θα πρέπει να αποχωρήσει, να γλιτώνει και τα έξοδα. Επιπλέον, η «Θράκη» πρέπει να ελπίζει σε συμπαράσταση από Ξάνθη και από τον Έβρο. Η Καβάλο έχει δικό της εκθεσιακό κέντρο, η Δράμα είναι μακριά… Άλλωστε, «Θράκη» λέγεται η έκθεση.
Ελεύθερο Βήμα

ΤΕΛΟΣ η αγωνία για την ΒΦΛ μιας και πήρε αυτό που χρειαζόταν χθες από το Νομαρχιακό συμβούλιο. Τώρα απομένει να δούμε τι θα γίνει με όλα αυτά τα σενάρια πώλησης που κυκλοφορούν και έχουν θορυβήσει τους εργαζομένους. Πάντως η Φημολογία είναι μεγάλη και ο καθένας φτιάχνει και από ένα σενάρια.
Νεάπολης

Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Ενταύθα
Ερώτηση 1 η. Ως υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορείτε να μας απαντήσετε πώς προωθείτε τον πολιτισμό της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη, και πώς εξυπηρετείτε τον πολιτισμό της διαπολιτισμικότητας. όταν το μόνο σας μέλημα είναι η βελτίωση της τούρκικης εκπαίδευσης στη Θράκη; Με την ελληνική γλώσσα. την οποία χιλιάδες, συμπολίτισσες ιδιαίτερα, δεν κατέχουν, είστε ικανοποιημένοι;
Παρατηρητής

Σχετικά Άρθρα