fbpx
Γενική

Μπριαμάκι Σερραϊκό


Περνάει από το τηγάνι!

1 κιλό πατάτες
1 κιλό μελιτζάνες
1 κιλό κολοκυθάκια
300 γρ. πιπεριές πράσινες
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μικρές κονσέρβες ντοματάκι αποφλοιωμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη

προαιρετικά:
1 καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο

Διαδικασία

Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε φέτες μέτριου μεγέθους. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στην ησυχία και στο αλάτι τους για μια ώρα περίπου.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε όλα τα λαχανικά που κόψαμε σε ελαιόλαδο που έχουμε αρωματίσει αν θέλουμε με μία σκελίδα σκόρδο και τα τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια
Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανό, τις μισές ψιλοκομμένες ντομάτες, ξανά λίγο αλατάκι, πιπεράκι και λίγη ζάχαρη.
Έπειτα στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τις μελιτζάνες και πάνω από τις μελιτζάνες επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία που αναφέραμε παραπάνω, προσθέτοντας και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές όλες μαζί με την καυτερή.
Τέλος, στρώνουμε τα κολοκύθια. Αλατοπιπερώνουμε και πάλι, ρίχνουμε το αποφλοιωμένο ντοματάκι, λίγη ζάχαρη, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.
Το ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς….έπειτα σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή μας όρεξη!

Σχετικά Άρθρα