fbpx
Γενική

Μήλα στο φούρνο με κρέμα μανταρίνι

Το τέλειο φρουτώδες γλυκό!

5 μήλα κόκκινα
3 κρόκους αβγών
300 γρ κρέμα τυριού
3 κουταλιες ζαχαρη αχνη
2 κουταλιές χυμό μανταρίνι
2 βανιλάκια
5 ξυλαράκια κανέλας
3 κουταλιές μέλι
1 ποτήρι νερό

Διαδικασία

Κόβουμετα μήλα στη μέση, καθαρίζουμε μόνο τα σπόρια και αφήνουμε τη φλούδα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τα περιχύνουμε με το νερό, το μέλι, τα ξύλα κανέλας και τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά μας με ένα μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Σταδιακά προσθέτουμε και την κρέμα τυριού. Ρίχνουμε το χυμό μανταρινιού και ανακατεύουμε καλά να γίνει μια ωραία κρέμα.
Μόλις ψηθούν τα μήλα τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη κρέμα που φτιάξαμε. Γαρνίρουμε με ξύλα κανέλας και χυμό μανταρινιού.

Σχετικά Άρθρα