fbpx
Γενική

«Αποφάσισα και ψήφισα κατά των συμφερόντων και υπέρ της τοπικής κοινωνίας»

Επιστολή του Πασχάλη Λύρατζη σχετικά με την πρόσφατη ψηφοφορία για το θέμα της Αθωνικής


Μια σκληρή δήλωση έδωσε στην δημοσιότητα χθες το πρωί ο νομαρχιακός σύμβουλος του Γιώργου Παυλίδη και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ξάνθης κ. Πασχάλης Λύρατζης. Με την επιστολή του διευκρινίζει την ψήφο του αλλά και την θέση του κατά της έλευσης του πολυκαταστήματος της Αθωνικής Τεχνικής στο Δέρας. Όπως αναφέρει οι προφορικές δεσμεύσεις του εκπροσώπου της εταιρείας και η κατάρριψη όλων των επιχειρημάτων της από τους εκπροσώπους του ΕΒΕ Ξάνθης τον προβλημάτισαν και τον έκαναν να ψηφίσει κατά της Αθωνικής και υπέρ των επαγγελματιών της πόλης.
Η δήλωση του νομαρχιακού συμβούλου Πασχάλη Λύρατζη για το θέμα του εμπορικού κέντρου της Αθωνικής έχει ως εξής.
«Ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου θα ήθελα να δηλώσω τα εξής, όσον αφορά το θέμα που προέκυψε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο με την ίδρυση του Εμπορικού Κέντρου της Αθωνικής:
Θα ήθελα να διευκρινίσω καταρχήν ότι δεν είμαι κατά της «εξέλιξης» ούτε και διακατέχομαι από «ξενοφοβία», θα πρέπει όμως να συντρέχουν εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσει η ελεύθερη αγορά με ίσους όρους και όχι μονοπωλιακά, εξυπηρετώντας μόνο τα συμφέροντα αποκλειστικά είτε του ενός είτε του άλλου.
Σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση θερίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και το πορτοφόλι του απλού πολίτη, σε μια περίοδο που οι ακάλυπτες επιταγές έχουν κατακλύσει την αγορά της Ξάνθης, δεν θεώρησα πρέπον έχοντας χρέος απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες του τόπου μας, να υπερψηφίσω την πρόταση για την ίδρυση ενός μεγάλου Εμπορικού Κέντρου, χωρίς πρωτίστως να έχουν διασφαλιστεί τουλάχιστον οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Χωρίς να υπάρχουν οι δεσμεύσεις από μέρος της εταιρείας και του εκπροσώπου της για την εξασφάλιση των 680 θέσεων εργασίας πλήρους και όχι μερικής απασχόλησης.
Οι προφορικές δεσμεύσεις του εκπροσώπου της εταιρείας , η κατάρριψη όλων των επιχειρημάτων της από τους εκπροσώπους του ΕΒΕ Ξάνθης, αλλά και η αγωνία που εκφράστηκε από τους απλούς επαγγελματίες που κατέκλυσαν την αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου προβλημάτισαν φαντάζομαι όχι μόνον εμένα αλλά το σύνολο του σώματος των Νομαρχιακών Συμβούλων.
Κάποιοι ίσως να ενέδωσαν στις πιέσεις και ψήφισαν αυτό που το «πολιτικό τους μέλλον» τους το υπέδειξε.
Εγώ αν και αρχικά ήμουν θετικός ως προς την ίδρυση του Εμπορικού Κέντρου, ενημερωμένος όμως με στοιχεία, που στην πορεία προέκυψαν ανακριβή και αντιφατικά, αποφάσισα να ψηφίσω κατά των συμφερόντων και υπέρ της κοινωνίας.
Γιατί ο επαγγελματικός ιστός της πόλης μας αποτελεί μέρος της αλυσίδας του οικονομικού ιστού αυτής της περιοχής, που σαν σπάσει ένας κρίκος της θα συμπαρασύρει σε κατάρρευση και τους υπόλοιπους κρίκους της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του Νομού μας.
Νιώθω λοιπόν υπερήφανος για την επιλογή μου , δεν ενέδωσα σε καμία πίεση απλά έκανα αυτά που μου επέβαλε η συνείδηση μου.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι ποτέ δεν μου ταίριαζε να ανήκω στους «αυλικούς» κανενός πολιτικού άνδρα απλά στήριζα και θα στηρίζω αυτούς που ταιριάζουν με τα δικά μου πιστεύω και τις δικές μου αρχές.
Ευχαριστώ
Λύρατζης Πασχάλης»

Σχετικά Άρθρα