fbpx
Γενική

Τα νέα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα

Καλή σας ημέρα φορολογούμενοι της Ελλάδας πέντε νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση και οριστικοποιούνται το ένα μετά το άλλο σας παρουσιάζω σήμερα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές και με αυτά που είπε o γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μεταξύ άλλων, αναμένονται και τα ακόλουθα:

1) Οριστικά το αφορολόγητο θα διαφέρει μεταξύ των επαγγελματικών ομάδων. Για παράδειγμα, θα είναι διαφορετικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η διασύνδεση τους με το μέτρο των αποδείξεων.
-Εδώ αναμένεται να γίνει το μεγάλο μπάχαλο.

2) Δεδομένο, επίσης, θα πρέπει να θεωρείται και το μέτρο της αποσύνδεσης του αφορολογήτου της πρώτης κατοικίας από τα τετραγωνικά μέτρα. Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι δεν πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης. Το πιθανότερο είναι ότι εν προκειμένω θα συνδεθεί με τις αντικειμενικές αξίες.
-Ίδωμεν.

3) Το πόθεν έσχες θα εφαρμοσθεί, αλλά με μια σημαντική διαφορά. Οι φορολογούμενοι, κατά πάσα πιθανότητα – καθώς τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό – θα καλούνται να δικαιολογήσουν ό,τι επιπλέον θα αποκτούν από εδώ και στο εξής κι όχι ό,τι απέκτησαν κατά το παρελθόν.
-Θα το κάνουν όλοι ή θα κρυφτούν και το κράτος δεν θα τους βρίσκει;

4) Οριστική θα πρέπει να θεωρείται η επιβολή τεκμηρίων διαβίωσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Για παράδειγμα, κάποιος ο οποίος δηλώνει δύο ακίνητα κι ένα εξοχικό, θα πρέπει να δικαιολογεί και πως το απέκτησε με δηλωθέν εισόδημα της τάξης των.. .15.000 ευρώ.
-Καλό, αλλά θα ισχύσει;, εδώ ας μην ξεχνάμε είναι Ελλάδα.

5) Παρά τις έντονες πιέσεις που ασκούνται από τις Βρυξέλλες, το οικονομικό επιτελείο αντιδρά στην αύξηση του ΦΠΑ, φοβούμενο αύξηση της φοροδιαφυγής. Επ αυτού, πάντως, όλα παραμένουν ακόμα ανοικτά.
-Ναι ντεμέκ αντιδρούμε στους Ευρωπαίους όταν τους δίναμε ψεύτικα στοιχεία για την οικονομία της Ελλάδας δεν αντιδρούσαμε. Τώρα μας έπιασε.

Σχετικά Άρθρα